Dev şirkette işçi kıyımı sürüyor

ABD'li e-ticaret şirketi Amazon, önümüzdeki haftalarda 9 bin personelini daha işten çıkaracağını açıkladı. Ekonomik görünüm sebebiyle işe alımlara geçen sene kasım ayında ara verme kararı verildiğini duyuran Amazon, geçtiğimiz ocak ayında 18 bin personelinin işine son vermişti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.03.2023, 22:17
Dev şirkette işçi kıyımı sürüyor

Amazon CEO'su Andy Jassy, firma personelleriyle paylaştığı mesajda, işten çıkarmalara ve operasyon planına dair bilgi verdi.

Jassy, önümüzdeki birkaç hafta içerisinde çoğu reklamcılık, Twitch, PXT ve AWS birimlerinden olmak kaydıyla yaklaşık olarak 9 bin personelin işine son verilmesini programladıklarını bildirdi.

Ekonomideki mevcut ve gelecek döneme ilişkin belirsizliklere dikkat çeken Jassy, "Bu, çok zor bir karardı fakat firma için uzun vadede en iyi seçenek olduğu kanaatindeyiz." yorumunda bulundu.

Ekonomik görünüm sebebiyle işe alımlara geçen sene kasım ayında ara verme kararı verildiğini duyuran Amazon, geçtiğimiz ocak ayında 18 bin personelinin işine son vermişti.



Teknoloji sektöründeki işten çıkarma dalgası devam ediyor

Pandemide çalışan sayısını önemli oranda artıran ABD'li teknoloji firmalarında işten çıkarma dalgası devam ediyor.

Muhtemel resesyon ve yükselen enflasyon endişelere yol açarken, özellikle ABD'de pek çok teknoloji firması, geçtiğimiz seneden itibaren çok sayıda kişiyi işten çıkarma ya da yeni işe alımları durdurma kararı almaya başlamıştı.

Bu firmalar arasında Microsoft, Amazon, Meta ve Google'ın ana kuruluşu olan Alphabet gibi teknoloji camiasının önde gelen şirketlerinin olması dikkati çekmişti.

Son olarak WhatsApp, Instagram ve Facebook'un sahibi Meta, 10 bin personelinin daha işine son vermeye hazırlandığını bildirmişti. 

Yorumlar (0)