Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bilim, anaokulu çağında başlatılacak” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni’nde yaptığı konuşmada inovasyonunun bel kemiği bilimin, Türkiye’nin siyasi bağımsızlığının da teminatı olduğunu dile getirdi. Güncel ihracat rakamlarına değinen Erdoğan, yılın bitimine birkaç gün kala 221 milyar Dolar bandının yakalandığını ifade etti ve ekledi: “Cari fazla vermeye başlayacağımız günler oldukça yakın.” 

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.12.2021, 16:07 28.12.2021, 17:14
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bilim, anaokulu çağında başlatılacak” 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni’nde konuşma gerçekleştirdi. Teknoloji ve inovasyonun temelinin bilim olduğunu dile getiren Erdoğan, Türkiye’nin siyasi özgürlüğünün teminatının da bilim olduğunu aktardı. Erdoğan konuşmasında “Ülkemizde üst düzey yetkinliklerdeki bilim insanlarımıza destek olmak hepimizin sorumluluğu, borcudur. Bu kapsamda, ömrünü bilim tarihine adayan Profesör Doktor Fuat Sezgin adına yeni bir burs programı başlatıldığını duyurmak isterim.” dedi.



“Sanayide parmakla gösterilen ülke olacağız” 

Erdoğan: “Sanayinin tüm sektörlerinde ilk sırada olmak, parmakla gösterilen ülke olmak amacıyla yolumuza devam ediyoruz. Bağımsızlığımızın teminatının inovasyon, bilim, teknoloji ve sanayi olduğunu bilerek çalışıyoruz. Bilimi daha henüz anaokulu çağında başlatıp insanlarımızın gündeminde en ön sıraya çıkartmak hedefimiz mevcut. TEKNOFEST kuşağı, bu çalışmalarımız arasından gümbür gümbür geliyor.” 





İhracatın güncel rakamları 

Erdoğan: “2021 senesini tamamlamadan, kasım ayı sonu itibarıyla 221 milyar Dolar ihracat rakamını yakaladık. Cari fazla vermeye başlayacağımız günlerin de yakın olduğunu biliyoruz. Pusulamız, katma değerli üretim; rotamız istihdam, yatırım, büyüme ve ihracat.” 

Yorumlar (0)