Bu da oldu! Beyne ultrasonik ses dalgasıyla müzik dinleten cihaz üretildi

Teknoloji firması Noveto tarafından kulaklık olmaksızın kişinin beynine doğrudan ses dalgalarını gönderip müzik dinlemesini sağlıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 14.11.2020, 00:39 14.11.2020, 00:41
Bu da oldu! Beyne ultrasonik ses dalgasıyla müzik dinleten cihaz üretildi

Son zamanlarda kablolu kulaklıklar yavaş yavaş kaybolurken kulaküstü ve kulakiçi kablosuz kulaklıklar karşımıza çıkıyor. Oldukça uygun fiyatlara da bulunabilen bu kulaklıkları gün geçtikçe daha çok kullanıcının aldığını görüyoruz. 

Noveto isimli bir teknoloji firmasıysa insanların müzik dinleme zevkini çok başka bir boyuta sürükleyecek yeni teknolojisini duyurdu.

Kulaklıksız kişisel müzik dinleme deneyimi...

Firma geleceği dair yeni bir dinleme cihazı deneyimi sunuyor. Herhangi bir hoparlör veyahut kulaklık olmaksızın kişisel bir ses dalgası üreten bu cihazla kullanıcılar, kulaklıksız kişisel bir müzik dinleme deneyimi elde edecekler.

SoundBeamer 1.0 adındaki teknolojide, bluetooth ile ses yayını yapan yere bağlanan cihaz ardından 3D algılama modülü ile kullanıcının kulağını bulup küçük ses dalgaları yolluyor.

Gönderilmiş olan dalgalarla istenilen yerde, çevreye herhangi bir rahatsızlık vermeden istenilen seviyede müzik dinlenebiliyor.

Seneye satışa sunulacak

Gelecek yıl satışa çıkacak olan ürüne ilişkin markanın ürün müdürü şimdiye dek bir sesi duymanın iki yolu olan hoparlör ve kulaklığa alternatif 3. bir yöntem geliştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Sadece karşısına geçenlerce duyulabilecek ve kullanıcının kafasını takip edip ses dalgalarını doğruca kişiye iletecek olan cihaz, ortamda bulunan diğer insanlara rahatsızlık vermeyecek.

Firma bugünlerde geliştirmiş olduğu bu yenilikçi teknolojiyi diğer cihazlara da entegre edebilmek amacıyla üreticilerle görüşüyor.

Yorumlar (0)