Bu Android virüsü, saniyeler içinde cüzdanınızı boşaltıyor

Android kullanıcılarını tehdit eden yeni bir virüs ortaya çıktı. Avrupa’da hızla yayılan Android'deki MaliBot tehlikesinin, kripto cüzdanlarını hedef aldığı belirtiliyor. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 17.07.2022, 13:15 18.07.2022, 09:20
Bu Android virüsü, saniyeler içinde cüzdanınızı boşaltıyor

Android kullanıcılarını hedefleyen yeni virüs tehlikesi, hızla Avrupa’da yayılıyor. 

Android için MaliBot malware nedir?

MaliBot adlı bir malware’in Android kullanıcıları için yaygın tehditlerden biri olacağı düşünülüyor. MaliBot nedir ve kullanıcılar bu virüsten nasıl korunabilir?

F5 Labs araştırmacılarının hazırladığı raporda, haziran ayında ilk olarak ortaya çıkan kötü amaçlı yazılımın, insanların cüzdan bilgilerini ele geçirebildiğine vurgu yapıldı. Geçtiğimiz ay İspanya ve İtalya’daki internet bankacılıklarını hedef alan Malibot, bu sefer de kripto cüzdanlarını tehdit ediyor. 

F5 Labs tarafından yapılan açıklamada, Malibot’un bulunduğu uygulamaların büyük bir bölümü kripto para madenciliğini hedef alıyor. Madencilik yazılımı görünümlü bu uygulamalar; kimlik ve telefon bilgilerini, kişisel verileri ve kripto cüzdanlarını kopyalıyor.

Rus kaynaklı olduğu iddiası

Android için bu tehlikenin, kimlik doğrulama hizmetlerini de hedef aldığı vurgulandı. Malibot’un bir yandan iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) diğer yandan da çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA) kodlarını aldığı ortaya çıktı.

Malibot’un şu anda hangi bilgisayar korsanlarınca kontrol edildiği bilinmese de, uzmanlar Rus kaynakları öne çıkarıyor. Daha önce Malware’in, Windows sistemlerini hedef alan Sova ve Sality virüsleriyle bağlantısı olduğu tahmin ediliyor.

Google Play Store’da bulunan uygulamalarda Malibot’a henüz rastlanmadı, ancak kötü hedefli yazılımı indirmeye yönlendiren web sitelere karşı dikkatli olunması gerektiği aktarıldı. APK mağazalarından ya da sahte kripto madencilik web sitelerinden dağıtılan Malibot, daha çok ülkeye yayılıyor.

Ek olarak, kredi kartlarını da bir süre önce hedef alan bir virüs keşfedildi. Yeni bir rapor paylaşan Pradeo Security, toplamda 100 bini aşkın indirilen 4 Android uygulamasında Joker trojanı belirlendiğini açıkladı.

Yorumlar (0)