BTK, Facebook'a veri çalma iddialarını sordu

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 20 milyon Türk vatandaşın kişisel bilgilerinin çalındığı iddialarını Facebook’a sordu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 06.04.2021, 15:27 07.04.2021, 12:56
BTK, Facebook'a veri çalma iddialarını sordu

Söz konusu iddialara ilişkin Facebook’a derhal bir yanıt beklediklerini aktaran BTK, sosyal medya devinden bilgi istedi.

Şifrelerinizi değişin önerisi

20 milyon Türk vatandaşın kişisel verilerinin çalındığı iddiaları üzerine hareket geçen BTK, Facebook’tan bilgi talep etmesinin yanı sıra vatandaşlara ise kendilerini daha fazla korumaya alabilmeleri adına şifrelerini yenilemeleri önerisinde bulundu.

Hatırlanacağı üzere bir süre önce Facebook'a karşı gerçekleştirilen siber saldırılar neticesinde dünya genelinde 533 milyon kişinin özel bilgileri çalınmıştı. 106 ülke vatandaşlarının özel bilgileri çalınırken aynı şekilde siber saldırılar sonucu 20 milyon da Türk kullanıcının bilgilerinin çalındığı haberleri yayılmıştı.

Siber saldırılara karşı dikkatli olunması gerektiğini kaydeden Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ise mail adreslerine ya da mesajlara gelen ve nereden geldiği bilinmeyen bağlantılara tıklanmaması önerisinde bulundu. Sayan, ayrıca şifreleme işlemlerinde doğum tarihi gibi kolay tahmin edilebilir ardışık rakamların kullanılmamasını istedi.

Son olarak da Kişisel Verileri Koruma Kurulu, kişisel bilgilerin sızdırılması sebebiyle Facebook hakkında daha önce resen inceleme başlatmıştı.
 

Yorumlar (0)