Akkuyu tesisine yeni ekipman gönderildi 

Akkuyu Nükleer Güç Santrali için üretilen buhar türbin ünitesinin büyük bir bileşeni, sahaya ulaştı. 

EKONOMİ 06.04.2021, 16:01 06.04.2021, 17:53
Akkuyu tesisine yeni ekipman gönderildi 

Mersin Gülnar’da inşaat sürecinde olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali için sevkiyatlar devam ediyor. Buhar türbininin büyük boy bileşeni sahaya ulaştırıldı.

Akkuyu Nükleer AŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, 107 ton ağırlığa ve 12 metre uzunluğa sahip olan orta ve yüksek basınçlı silindir rotoru, Fransa’da bulunan GE Steam Power isimli şirket tarafından üretildi. Fransa’daki bu şirket, Amerikan menşeili General Electric şirketinin alt kolu.



Fransa’dan Mersin’e

Fransa’dan gemiyle Mersin’e nakledilen malzemenin yüksek kalite standartlarında olduğu ve son model teknolojilerin üretimde kullanıldığı bilgisi de açıklamada yer aldı.

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Sergei Butckikh, basınçlı malzemenin ABD merkezli GE firmasının Fransa’daki ayağında yapılmasının, Akkuyu Nükleer Santrali’nin yalnızca Rusya ve Türkiye ortaklığında değil dünyanın önde gelen ülkerinin ortaklığında yapıldığının bir göstergesi olduğunu belirtiyor.

Butckikh, projenin içerisinde ayrıca Macaristan, İtalya, Polonya, Japonya, Çek Cumhuriyeti ve İspanya gibi ülkelerin katkısının olduğunu ifade ederek gereken pek çok ekipman için sipariş verildiğini ve şu anda dünyanın pek çok ülkesinde malzemelerin hazırlandığını aktarıyor. 

Yorumlar (0)