Bayraktar’dan dikkat çeken Kızılelma açıklaması: “Devrim getirecek”

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “Ülkemizde kullanılmaya başlanacak olan ilk insansız savaş uçağı Kızılelma'nın şu an son aşamalarına geldiğimizi rahatlıkla söyleyebilirim” dedi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 16.10.2022, 09:25 17.10.2022, 08:29
Bayraktar’dan dikkat çeken Kızılelma açıklaması: “Devrim getirecek”

23 Yetenek Derneğince bu yıl ikincisi düzenlenen Zirve 23, 2 bini geçen üniversite öğrencisi ve gencin katılımıyla gerçekleşti. Maslak'ta bulunan Volkswagen Arena'da organize edilen görüşmede gençler, burada etkili liderlerin başından geçenleri dinleme imkanı elde etti. Zirveye katılan gençler adına sürpriz konuklardan bir tanesi T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Balkanı Selçuk Bayraktar oldu. Devrim görüşmeleriyle gençlerle bir araya gelen Bayraktar, Bartın'da yaşamını yitirenlere rahmet dileyerek konuşmasına başladı. Bayraktar, Baykar'ın geçmişten bu zamana kadar insansız hava araçları konusunda yaşananları gençlerle paylaştı.

“Doğru ahlak ve gayretle geleceğin yarışlarına katılabilirsiniz”

Gençlere açıklamalarda bulunan Selçuk Bayraktar, "Geleceğe yönelik ne şekilde bir stratejiyi takip edeceğiniz bu zamanın değil, geleceğin yarışlarına dikkat verecek olursanız, 10 yıl sonrasının yarışına bugünden hazır duracak olursanız ve geçtiğiniz yolda en fazla gayretle ve doğru ahlaktan kopmadan ilerlerseniz işte bu sebep sorusuna da net doğru bir yanıtı vermiş olursunuz. Dünya üzerinde yapılanın en iyisini sizler çıkarabilirsiniz. Her zaman buna inanmalısınız." dedi.

“Muharebe meydanı tarihinde devrim olacak”

“Kızılelma” isimli insansız hava aracının gidişatı hakkında bilgi veren Bayraktar, "20 senelik projemiz Kızılelma'mız olan insansız hava araçlarını bir manada en üst kısımda bizi bekleyen zirveye ulaşmak için çalışmaları sürdürüyoruz, 20 yıllık hayallerimiz için çalışmaya devam ediyoruz. Az önce yani buraya daha gelmeden bir yer testi daha yapıldı. İnşallah ilk uçuşu için gün sayıyor. Aslında bir parça halinde bakıldığında muharebe alanında geleceği bulunan, Türkiye'nin de ilk insansız savaş uçağı olarak bilinecek Kızılelma'nın mevcut durumda son aşamalarına geldiğimizi rahatlıkla diyebilirim. En son olarak TEKNOFEST kapsamında uçacak bir prototipi sergilemiştik. İnşallah 2023 senesinde ilk uçuşunu gerçekleştirecek. Bir taraftan da gemilere konuşlanacak Bayraktar TB3 SİHA'lar noktasında çalışmayı sürdürüyoruz. Bu iki düşünce bir gün vazifelere katılmayı başarabilirlerse muharebe tarihine bir devrim getirecekler." diye konuştu.

“Yapacaklarınız, hedefiniz doğru olsun”

Gençlerin hedeflerinden vazgeçmemesi gerektiğini dile getiren Bayraktar, "Yeter ki sizlerin vizyonu doğru ve dürüst olsun, gayeniz, hedefleriniz doğru olsun. Yapabildiğiniz en iyi donanımlarla kendinizi tamamlayın. Bunların yanı sıra sabrınız ve azminiz sizlere yetsin. Dünya üzerinde bulunanların en iyisini sizler yapabilirsiniz. Bunu aklınızdan asla çıkarmayın. En yenilmez, yıkılmaz olarak görülen dinozorlar, bir gün olur yer yüzüne taş çarptığı anda nasıl yok oldularsa aynı şekilde bir taş çarpar, yıkılırlar. Bu sayede sizler öne çıkarsınız.” dedi.

Yorumlar (0)