Erbakan'dan Kılıçdaroğlu'na ABD sorusu: Nereye kayboldun?

Partisinin Malatya il kongresinde konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, milli görüşü iktidara getireceklerini söyledi. Altılı masanın üyelerini kıyasıya eleştiren Erbakan, ABD'ye giden Kılıçdaroğlu'nun basını atlatarak 8 saat boyunca kaybolduğunu hatırlattı. CHP liderine, "Nereye gittiniz, kimlerle görüştünüz?" sorusunu yönelten Erbakan, "Vatandaşlar, neyi sakladığınızı bilmek istiyor." dedi.

SİYASET 16.10.2022, 09:21 17.10.2022, 08:29 Hakan Öksüz
Erbakan'dan Kılıçdaroğlu'na ABD sorusu: Nereye kayboldun?

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Malatya il kongresini şehirdeki bir otelde düzenledi. Partililere hitap eden Erbakan, konuşmasına Bartın'da meydana gelen maden ocağı patlaması ile başladı. Patlamanın yaşandığı bölgeye ekip gönderdiklerini vurgulayan Fatih Erbakan, "Ekibimiz gerekli araştırmayı yaptıktan sonra rapor sunacak. Buna benzer faciaların yaşanmasını istemiyoruz. Tedbirlerin zamanında alınması önemli." diye konuştu.

"Milli görüşü iktidar yapacağız"

Refah Partisi'nin üye sayısının günden güne arttığına değinen Fatih Erbakan, "Bunu Amerika'ya seyahat edip, perde arkasında sözler vererek yapmadık. Basın da bizi parlatmadı. Salonları, yoklama alarak zorla üye yaptığımız kişilerle doldurmadık. Hanım kollarımız, bunaltıcı yaz güneşinin altında stantlarda akşamlara kadar çalıştı. Bunu onlara borçluyuz. Gençlik kollarımıza üye kardeşlerimiz, dondurucu soğuklarda çalışmayı bırakmadı. Tırnağımızla kazıyarak bu noktaya ulaştık. Yeniden Refah Partisi olarak hedefimiz, milli görüşü yeniden iktidar yapmaktır. Erbakan hocamızın açtığı yolda ilerliyoruz." ifadelerini kullandı. 

Altılı masayı kıyasıya eleştirdi

Konuşmasında muhalefet partilerine yüklenen Erbakan, altılı masayı kıyasıya eleştirdi. Birbirine benzemeyen 6 kişinin bir araya gelerek defalarca toplantı yaptığını hatırlatan Erbakan, "Bu kadar tantanaya rağmen ortada somut proje namına eser yok. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik şartları düzeltmek için çalışmaları var mı? Ekonomik krize çözüm bulmak bir yana, daha cumhurbaşkanı adaylarını bile belirleyemediler. Yapacakları ilk icraat, İstanbul Sözleşmesini geri getirmekmiş! Böyle bir kafa yapısından ülkeye hayır gelmesi mümkün değil. Masanın üstünde bu 6 parti, masanın altında ise HDP var." dedi.

Kılıçdaroğlu'na yüklendi: "ABD'de 8 saat boyunca kayboldun, neredeydin?"

Masanın en kuvvetli ismi olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Fatih Erbakan, "Koşar adım ABD'ye gitti, 8 saat ortadan yok oldu. Gazetecileri atlatıp da nereye gitti? Bu erteleme yüzünden uçak biletinin bile yandığını söylüyorlar. Bu 8 saat boyunca neredeydiniz, kimlerle görüştünüz, görüşmeyi neden gizli şekilde yapma ihtiyacı hissettiniz? Vatandaşlar, doğal olarak neyi sakladığınızı bilmek istiyor. Ekrem İmamoğlu da seçildikten sonra apar topar Londra'ya uçmuştu." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)