82 yaşındaki ABD'li kadın pilot Wally Funk, uzaya giden en yaşlı insan olacak

Dünyanın en zengin iş insanlarından biri olan Jeff Bezos'un girişimi Blue Origin'in insanlı ilk uzay aracına, ABD’li 82 yaşındaki kadın pilot Wally Funk onur konuğu olarak davet edildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 02.07.2021, 11:37 03.07.2021, 09:41
82 yaşındaki ABD'li kadın pilot Wally Funk, uzaya giden en yaşlı insan olacak

ABD'li pilot Wally Funk, dünyanın en zengin iş insanlarından Jeff Bezos tarafından kurulan uzay ve havacılık şirketi Blue Origin'in insanlı ilk uzay aracına onur konuğu olarak davet edildi. 

Uzaya giden en yaşlı insan

Blue Origin'in ilk insanlı uzay aracı olan New Shepard'ın 20 Temmuz’da uzaya uçacağı belirtilirken, 82 yaşındaki Wally Funk uzaya giden en yaşlı insan olarak kayıtlara geçecek.

Funk ile birlikte uzay aracında Jeff Bezos ile birlikte kardeşi Mark Bezos'un da olacağı ifade ediliyor.

20 Temmuz’da uzaya uçacak

New Shepard isimli uzay aracının Batı Teksas'taki çölden 20 Temmuz'da fırlatılacağı ve bu uçuşun yaklaşık olarak 10 dakika süreceği belirtiliyor.

Funk, kadın pilotları 1960’larda astronotluk kapsamında test eden bir proje olarak Merkür 13 ismiyle de bilinen Woman in Space Programının en genç mezunu olarak kayıtlara geçmişti. 

Wally, Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu'nun ve Federal Havacılık İdaresi'nin ilk kadın müfettişi olarak da daha önce görev almıştı.

Yorumlar (0)