2019'da Google'da en çok bunlar arandı

2019 yılında Google'da en çok arananlar belli oldu. Google'ın açıkladığı "Yılın Arama Trendleri 2019" listesine göre 2019 yılında Türkiye’de Genel kategoride en çok "İstanbul Seçim Sonuçları 2019" arandı. Türkiye’de 2019’da İsimler kategorisinde en çok aranan isim "Emine Bulut", Diziler kategorisinde "Mucize Doktor", Yemek kategorisinde "revani", Şarkılar kategorisinde "Reynmen’in Derdim Olsun şarkısı" listenin ilk sırasında yer aldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 11.12.2019, 13:57 11.12.2019, 14:15
2019'da Google'da en çok bunlar arandı

Google tarafından yayımlanan "Yılın Arama Trendleri 2019" listesine göre Türkiye'de Genel kategoride en çok aranan "İstanbul Seçim Sonuçları 2019" olurken, İsim kategorisinde ise en çok aranan, eski eşi tarafından kızının gözleri önünde öldürülen "Emine Bulut" oldu.

Yükselen arama trendleri

Dünyanın en büyük arama motoru unvanını elinde bulunduran Google, her sene olduğu gibi bu sene de Türkiye’de ve dünyada yükselen arama trendleri içeren listesini açıkladı.

"Yılın Arama Trendleri 2019" listesinin Türkiye'de beş farklı kategoriden oluşan yükselen arama trendleri listelerinin ilk sıraları şöyle:
Genel kategori: İstanbul Seçim Sonuçları 2019
İsimler kategorisi: Emine Bulut
Yemek kategorisi: Revani
Diziler kategorisi: Mucize Doktor
Şarkılar kategorisi: Reynmen’den "Derdim Olsun" şarkısı

Genel aramalarda zirvedekiler

Türkiye’de 2019 yılında Yükselen Genel aramalarında zirvede yer alan "İstanbul Seçim Sonuçları 2019"u ise sırasıyla Geleceğe Nefes, YSK, Deprem, Sigara Fiyatları, Dolar Kuru, Askerlik Son Dakika, EYT, İstiklal Marşı 10 Kıta, Notre Dame Katedrali aramaları izledi.

İsim kategorisinde zirvedekiler

2019’da Yükselen Aramalar İsimler kategorisinde Türkiye’de ilk sırada yer alan Emine Bulut'u ise sırasıyla Ekrem İmamoğlu, Neslican Tay, Palu Ailesi, Tarık Ünlüoğlu, Kerimcem Durmaz, Dilber Ay, Ayşen Gruda, Devran Çağlar ve Demet Akbağ izledi.

Diziler aramasında zirvedekiler

Türkiye’de en çok aranan Diziler kategorisinde zirvede yer alan Mucize Doktor’u "Zalim İstanbul" ve "Her Yerde Sen" takip etti. Neredeyse tamamını yerli dizilerin oluşturduğu listedeki tek uluslararası yapım ise dördüncü sıradaki "Game of Thrones" oldu. 

Trend yemek aramaları

2019 yılının lezzet trendleri hakkında ipuçları içeren Yemek kategorisinde televizyonlardaki yemek programlarının etkisi de görüldü. Bu yıl listenin ilk sıralarında Revani, Kestane, Limonata, Sütlaç ve Kapuska bulunuyor.

Şarkılar kategorisinde zirvedekiler

Reynmen’in “Derdim Olsun”, Şanışer’in “Susamam”, Fatih Bulut’un “Çok Sevdim Yalan Oldu” ve Norm Ender’in “Mekanın Sahibi” adlı şarkıları da Türkiye’de bu yılın en çok aranan şarkıları arasında yer aldı.

Dünyanın trendleri

Dünyada 2019 yılında Yükselen Genel Aramalar da ise ilk sırada "Hindistan ve Güney Afrika" yer alırken, Cameron Boyce ve Copa America 2. ve 3. sırada yer aldılar.

Yorumlar (0)