Yurdun batısı kış mevsimini uğurluyor 

Meteoroloji, bu sabah yayınladığı hava durumu raporunda yurt geneli için buzlanma, çığ düşmesi ve don uyarılarında bulundu. Özellikle sabah ve gece saatlerinde don ve buzlanma yaşanacağını belirten MGM, hava sıcaklıklarının ise mevsim normalleri civarında seyredeceğini aktardı.  

YAŞAM 28.01.2022, 10:07 28.01.2022, 13:45
Yurdun batısı kış mevsimini uğurluyor 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), bugün etkisini gösterecek hava durumu için raporlarını yayınladı. Yurt genelinde sarı ve turuncu kodlu uyarılar vererek vatandaşları soğuk havaya karşı uyaran yetkililer, özellikle çığ düşmesi, don ve buzlanma şartlarının etkili olacağını duyurdu.  

Sabah ve gece saatlerine dikkat 

Aktarılan bilgiye göre özellikle sabah ve gece saatlerinde pus ve sisin hakim olacağı yurt genelinde don ve buzlanma bekleniyor. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyrederken rüzgar ise güney ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta şiddette esecek. Yüksek kar örtüsü bulunan ve eğimi fazla olan yamaçlarda çığ riski artmış durumda. Sert hava koşullarıyla birlikte ulaşımda aksama, görüş mesafesinde düşme, tipi gibi olumsuzluklar yaşanacak.  



Batı kesimde bulutlu hava hakim  

Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu genelinde yağışlı hava etkili olurken yağışların karla karışık yağmur ya da kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının bugünden itibaren artmaya başlayacağı, bu artışın da batı illerinden başlayacağı öngörülüyor.  



Bazı şehirlerdeki en yüksek hava sıcaklıkları ise şu şekilde: 

Van 0 (sıfır) derece, Hakkari sıfırın altında 3 derece, Muş ve Bitlis sıfırın altında 2 derece, Diyarbakır 4 derece, Erzurum sıfırın altında 4 derece, Trabzon 6 derece, Samsun 4 derece, Antalya 11 derece, Adana 10 derece, İzmir 10 derece, İstanbul 7 derece, Ankara sıfırın altında 3 derece. 



21 şehir için sarı kodlu uyarı 

Tunceli, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Muş, Bingöl, Elazığ, Sivas, Malatya, Bitlis, Siirt, Şırnak, Van, Ağrı, Kars, Ardahan, Artvin, Rize, Trabzon ve Giresun için sarı kodlu uyarı verildi. 

Yorumlar (0)