Yüksekova’da yaşayan Yılmaz kardeşlerden hurdalardan elektrikli araç

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ikamet eden Musa ve Yusuf Yılmaz kardeşler, topladıkları hurda malzemeler ile hayal ettikleri elektrikli aracı 10 günde yaptılar.

YAŞAM 12.01.2021, 18:15 13.01.2021, 13:26 Hanife
Yüksekova’da yaşayan Yılmaz kardeşlerden  hurdalardan elektrikli araç

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan, İpekyolu Caddesi üzerinde demir doğrama işi yapan Musa ve Yusuf Yılmaz kardeşler, iş yerlerinde, çöp diye atılan metal malzemeleri biriktirerek, hayal ettikleri elektrikli araç için işe koyuldular.

10 gün içerisinde hurda parçalardan elektrikli araç yapan iki kardeş, aracı test etmek için İpekyolu Caddesi üzerinde trafiğe çıkartılar.



35 kilometre hız yapıyor

Elektrikli araçlarının çok iyi çalıştığını belirten kardeşler, ileri- geri yön alma kabiliyetinin son derece iyi olduğunu ve yaptıkları aracın saatte 35 kilometre hız yaptığını söyledi.



Yusuf Yılmaz, elektrikli arabayı televizyonda gördüklerini ve kendi projelerini yapmaya karar verdiklerini anlatarak, projeyi ağabeyi Musa ile birlikte yaptıklarını söyledi. Yusuf, 10 günde yaptıkları aracı artık rahatlıkla sürdüklerini belirterek, birkaç eksiği olduğunu ve bunu da kısa sürede gidereceklerini söyledi.



"İmkan sağlanırsa çok daha iyisini yaparız"

Abi Musa Yılmaz da imkan olursa her türlü aracın yapımına talip olduklarını belirterek, elektrikli aracı önce motorlu taşıt olarak yaptıklarını daha sonra ise motoru söküp akü taktıklarını dile getirdi. Motorludan akülüye geçmelerinin sebebini anlatan Musa,  akülü arabanın hem doğa dostu hem de geleceğin yeni nesil taşıtı olduğu için değiştirdiklerini belirtti. 



Sağdan soldan topladıkları hurda parçalarla elektrikli arabalarını yaptıklarını ve böylece işyerlerinde artan hurdaları da değerlendirdiklerini aktaran Musa, ellerinden bu kadarının geldiğini ancak imkanlar sağlanırsa çok daha güzel işler çıkartacaklarını belitti. 


 

Yorumlar (0)