Yılbaşı öncesi deneme çekilişi!

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü, büyük ikramiyenin 80 milyon lira olduğu yılbaşı özel çekilişi öncesi deneme çekilişi yaptı.

YAŞAM 29.12.2019, 15:28
Yılbaşı öncesi deneme çekilişi!

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünün Kızılay'daki binasında yapılan testte, 31 Aralık'ta kullanılacak topların ağırlıkları noter huzurunda ölçüldü. Kürelerin sağlıklı çalışıp çalışmadıkları incelendi. Deneme çekilişinde de herhangi bir aksaklık yaşanmadığı kaydedildi.

İlk defa basın önünde!

Milli Piyango Çekiliş Heyeti Başkanı Ayşe Bulduk, yılbaşı öncesi test çekilişlerini bu yıl ilk kez basın önünde yaptıklarını belirtti.

Yıllardır aynı güven ortamında çekilişlerin yapıldığını kaydeden Bulduk, "Türkiye'nin en güvenilir kurumları arasında olan Milli Piyango İdaresi ve çekilişler hakkında son dönemde ortaya çıkan spekülasyonları ve akıllardaki soru işaretlerini gidermek amacıyla test çekilişimizi, küre ve toplarımızın denetimlerini basın mensupları aracılığıyla kamuoyuyla paylaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yapılan testler hakkında konuşan Bulduk, "Bu testin amacı, kürelerde çekiliş öncesi olabilecek aksaklıkların, bütün mekanizmaların ve top ağırlıklarının kontrolünün sorunsuz tamamlanmasını sağlamaktır. Bu kontroller her Milli Piyango çekilişi öncesinde ve rutin zaman dilimlerinde devamlı olarak yapılıyor." dedi.

Büyük ikramiye çekilişi saat kaçta?

Çekilişin 31 Aralık Salı günü saat 15.00'te başlayacağını söyleyen Bulduk, "Büyük ikramiye çekilişimiz ise saat 20.30'da gerçekleştirilecek." dedi.

Büyük ikramiye satılan bir bilete isabet edinceye kadar çekilişin devam edeceğini vurgulayan Bulduk, geçen yılki yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiyenin isabet ettiği biletin sahibinin henüz ortaya çıkmadığını hatırlattı.

Bulduk, söz konusu bilet için zaman aşımının 31 Aralık mesai saati bitimi olduğuna işaret etti.

Yorumlar (0)