Yıl 2021: Siirt'te başlık parası kaldırıldı

Siirt’te toplanan Duderan aşiretinin kanaat önderleri, evlilikten önce maddi problemler meydana gelmemesi için başlık parasının kaldırılmasına karar verdi. Aşiret önderleri, kız tarafının altın isteklerine de kota getirdi.

YAŞAM 22.03.2021, 18:56 23.03.2021, 10:33
Yıl 2021: Siirt'te başlık parası kaldırıldı

Şehir merkezinde bir araya gelen kanaat önderleri, gençlerin evlenmeleri için nişan ve başlık parası, düğün giderleri gibi masrafların birçoğunun kaldırılması yönünde karar verdi. Kanaat önderleri, başlık parası uygulamasını kaldırarak, bugünün koşullarına uygun bir biçimde, geline en fazla 200 gram altın takılması kararını aldı. 

"Gençlere yuva kurma imkanı"

Kanaat önderlerinin toplantı yaparak aldıkları karardan memnuniyet duyduklarını dile getiren Hıfzullah Oran, alınan kararla genç çiftlere yuva kurma hususunda kolaylık sağlayacağını ifade etti. Oran, “Gençlerin yuva kurmasına engel olan birçok masraf ortadan kaldırıldı. Bu kararlarla birlikte gençlere yuva kurma imkanı sunuluyor." dedi.

200 gramı geçmeyecek

Genç çiftlerin yuva kurmaları için ciddi bir karar aldıklarını kaydeden kanaat önderlerinden Mehmet Tetik, hedeflerinin, gençlerin yuva kurup güzel bir hayat sürmelerini sağlamak olduğunu ifade etti. Tetik, "Altında 200 gram, para olarak da 10 bin lira sınır getirdik. Düğünden önce ikram edilen ve oldukça masraflı olan tatlıyı da kaldırdık. Kurallara uymayanın düğününe gidilmeyecek. Kurallara uymayanı tamamıyla dışlayacağız." dedi.







Yorumlar (0)