İYİ Parti'den 'istifa' ve 'erken seçim' açıklaması

İYİ Parti Bursa Milletvekili ve Meclis Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "128 milyar dolar tutarında döviz rezervinin nasıl eridiğini vatandaşlarla paylaşarak istifa sürecini ve ülkemizde bir seçim sürecini başlatması lazımdır." dedi.

SİYASET 22.03.2021, 19:28 23.03.2021, 13:59
İYİ Parti'den 'istifa' ve 'erken seçim' açıklaması

İYİ Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz ve Samsun Milletvekili Erhan Usta ile birlikte TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Tatlıoğlu, Merkez Bankası'ndaki büyük değişimle ülkemizin risk priminin yüzde 50 oranında yükseliş gösterdiğini belirtti.

"Ağbal açıklamak istedi"

"Sayın Erdoğan'ın gece vaktinde aldığı karar, ülke ekonomisine suikast etkisi ile yeni bir dengesizliğe sebep olmuştur." diyen Tatlıoğlu, "Kendileri tarafından oynanan bu oyunda meydana gelen maliyet, vatandaşımızın hesabına yazılmaktadır. Söz konusu kararın arkasında ne olduğunu Sayın Erdoğan'ın açıklaması gerekiyor. Bizim elimizdeki bilgilere göre, görevden alınan Naci Ağbal, 128 milyar dolarlık döviz rezervinin erime basamaklarını vatandaşlarla paylaşmak istemiştir. TCMB politikalarının daha etkin bir şekilde kullanılabilmesi için bu talebin dile getirildiği bilgisi elimize ulaşmıştır." dedi.

"İstifa ve seçim"

Ülkemizin partili cumhurbaşkanlığı sistemi ile ekonomik kargaşanın içine sürüklendiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tek kişi olarak aldığı kararların ülke ve milletin zamanın gerisine düşmesine sebep olduğunu kaydeden Tatlıoğlu, "Erdoğan, Merkez Bankası'ndaki değişikliğin sebebini ve 128 milyar doların nereye gittiğini kamuoyu ile paylaşmalı, ardından da istifa ve seçim sürecini başlatmalıdır." dedi.

Yorumlar (0)