"Yetişkin biri ömrü boyunca 78 bini aşkın saat TV izliyor"

Son zamanlarda sosyal medya ve internet platformlarının, televizyonların yerini almaya başlamasına rağmen televizyon hâlâ hayatımızdaki yerini korumaya devam ediyor. Son dönemde yapılan araştırmalar da bunu kanıtlıyor.

YAŞAM 04.12.2019, 15:55 04.12.2019, 15:58
"Yetişkin biri ömrü boyunca 78 bini aşkın saat TV izliyor"

İngiltere'de 2 bin yetişkinin katıldığı araştırmanın sonucunda, ortalama bir TV izleyicisinin ömrü boyunca 78 binden fazla saati televizyon karşısında geçirdiğini ortaya çıktı.

Günlük olarak bakıldığında, yetişkin bir kişi 3,5 saat boyunca televizyon izlerken, yıllık olarak ise bin 248 saate karşılık geliyor.

LG Electronics tarafından yapılan ankete göre, yetişkinlerin ömrü boyunca televizyonda 31 bin 507 dizi ve 3 bin 639 film izlediği belirlendi.

Araştırma aynı zamanda televizyonda ne izleneceğine karar vermenin son zamanlarda aileler arasında yaygın bir sorun olduğunu ve bu sorunu çözmek için ise evlere birden fazla televizyon alındığını ortaya çıkardı.

Son olarak ankete katılanların dörtte biri, genellikle futbol maçı gibi programları izlemek için daha iyi bir televizyon sistemine sahip arkadaşlarının evlerine gittiklerini ifade ediyor.

Yorumlar (0)