Yer: Rize, Olay: Sosyal mesafeli yıkım seyri...

Rizeliler şehir meydanında toplanıp sosyal mesafe kurallarına uyarak inşaat yıkımlarını seyrediyor.

YAŞAM 17.03.2021, 16:36 17.03.2021, 16:48
Yer: Rize, Olay: Sosyal mesafeli yıkım seyri...

Rize’de kent meydanında bulunan alanda toplanan yüzlerce kişi kentsel dönüşüm nedeniyle yıkımı gerçekleştirilen binaların iş makineleri ile yıkılmasını film izler gibi hep beraber takip ediyor.

Kentte risk taşıyan binaların yıkılarak yenilenmesi için yürütülen çalışmaları yerinde takip eden yüzlerce Rizeli vatandaş Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda toplanıp gerçekleştirilen yıkım işlemlerini izlerken salgın nedeniyle alınan önlemlere ise uymayı ihmal etmiyor.

“Çocukluğumuz buralarda geçti”

Yıkımına başlanan yapılarda birçok anılarının olduğunu ve çocukluk dönemlerinin buralarda geçtiğini belirten 45 yaşındaki Rizeli vatandaş Zafer Aslan, “Burada çok güzel anılarımız oldu. Şimdi hüzünlü gözlerle çocukluk anılarımızın geçtiği yapıların yıkılışını izliyoruz. İnşallah kısa zamanda bu yapılar yıkılarak yerine daha sağlam daha yeni olanları dikilir. Buralarda afet bitmiyor. O yüzden bu yapıların yıkımı da elzemdi” dedi.

"Film gibi izliyoruz"

Kentte yapılacak bir şey olmayınca vakit geçirmek için alana gelip yıkımı izlediklerini söyleyen Sabri Öztürk ise “Bu binaların evvelden beri yıkılıp yenilerinin yapılması gerekiyordu. Demek ki bugüne kısmetmiş. Bizde işlimiz gücümüz olmadığından buraya gelip herkes gibi yıkım faaliyetlerini izliyoruz” diye konuştu.

"Bu kadar çarpık yapılaşma olmaz”

Her yerde olduğu gibi Rize’de de eskiden kalma çarpık yapılaşmanın olduğunu ancak kentsel dönüşümlerle beraber bu çirkin görüntülerin önüne geçilmeye başlandığını dile getiren bir başka vatandaş Mehmet Atalay isimli vatandaş ise “Rize belediye başkanımız sağ olsun buraları yeniliyor. Ben de belediyeden emekliyim. 24 yıl görev yaptım. Bu binalar artık moloz yığınına dönmüştü. O yüzden şuan bu yıkımın olması kentimiz adına güzel bir durum” diye konuştu.

Yorumlar (0)