Yeni atama kararları, Resmi Gazete'de: AFAD Başkanı değişti

Cumhurbaşkanı imzasıyla yapılan yeni atamalar, Resmî Gazete'de yayınlanırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılıklarına Ertuğrul Soysal ve Faruk Özçelik. Kırıkkale Valisi Yunus Sezer ise AFAD Başkanlığı'na atandı. 

YAŞAM 11.09.2021, 07:33 12.09.2021, 09:31
Yeni atama kararları, Resmi Gazete'de: AFAD Başkanı değişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yeni atamalar, Resmi Gazete'de yayınlandı.

Ticaret Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı'na yönelik atamalar belli oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılıklarına yeni atamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmî Gazete'de yayınlanan kararlarda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılıklarına Ertuğrul Soysal ve Faruk Özçelik atandı.

Kırıkkale Valisi, AFAD'ın başına getirildi

Yeni atama kararları ile birlikte Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, AFAD'ın yeni başkanı oldu. İlk, orta ve lise öğrenimini Erzurum Atatürk İlköğretim ve Atatürk Lisesinde gören Sezer, 2000 senesinde Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi'nden mezun oldu.

Evli ve 3 çocuk babası olup iyi derecede İngilizce bilen Sezer, 2001 yılında kaymakam adayı sıfatıyla mesleğe başladı ve Edirne Lalapaşa Kaymakam Vekilliği, İngiltere’de yurt dışı stajı, İzmir Beydağ Kaymakam Vekilliği, Giresun Alucra Kaymakamlığı, Siirt Vali Yardımcılığı, Sivas Altınyayla Kaymakamlığı, Diyarbakır Silvan Kaymakamlığı, bakan danışmanlığı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı görevlerinde bulundu. 26 Ekim 2018'de ise Sezer, Kırıkkale Valiliğine atanmıştı.

Ticaret Bakanlığına yapılan atamalar

Ticaret Bakanlığındaki açık pozisyon olan Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğüne Hüsnü Dilemre, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğüne Mehmet Tan ve Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğüne Emel Emirlioğlu atandı.

Yorumlar (0)