Yasaklar bitince Adanalı et tüketimini yüzde 100 artırdı!

Adana’da kısıtlamaların gevşetilmesiyle insanlar dışarda yemek yemeye başladı. Böyle olunca ilde 16 ton günlük et tüketimi 32 tona kadar yükseldi.

YAŞAM 27.03.2021, 13:02 28.03.2021, 09:18
Yasaklar bitince Adanalı et tüketimini yüzde 100 artırdı!

Pandemi dolayısıyla uygulanan sert kısıtlamaların kontrollü olarak gevşetilmesi sonucu insanlar dışarı çıkamaya başladı. Adana’da insanlar yemeklerini restoranlarda yemeye başlayınca ildeki günlük et tüketimi 16’dan 32 tona yükseldi. 

Kısıtlamalardan dolayı evde sıkılan insanlar, restoranlardaki artışları yüzde 500’ler seviyesine ulaştırdı. Uzmanlar, durumun böyle devam etmesi halinde Adana’da günlük et tüketiminin 50-60 tona kadar çıkabileceğini ifade etti. 

‘Tüketim 50-60 tona ulaşacak’

Pandemi dolayısıyla yaklaşık 4 aydır müşteri kabul etmeyen restoranlar da durumdan memnun. Adana’nın adıyla meşhur kebapçılarda satışlar ise yüzde 300 ila 500 arasında bir artış gözlemlendi.

An itibariyle et sıkıntısının olmadığını söyleyen ve tüketimin memnuniyet veren seviyeler çıktığını belirten AB Dünya Et Konseyi Başkan Vekili Murat Yağmur, “Adanalılar uzun zamandır özlem çekiyordu, İlerleyen günlerde et tüketimi günlük 50-60 tona çıkacaktır” açıklamasında bulundu.

‘Yoğunluk devam ediyor’

Adana’nın yerli esnaflarından olan Yaşar Aydın ise yasakların kalktığı andan itibaren tüketimde büyük artışların olduğuna dikkat çekerek, “İnsanımız kebabı özlemişler. Müşteriler arttı. Yasakların kalkmasından itibaren ilk sabahtan beri süren yoğunluk halen devam ediyor” diye konuştu.

Yorumlar (0)