Yasak öncesi kaynak suyu için saatlerce beklediler!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde 4 günlük sokağa çıkma yasağı ve Ramazan ayı öncesi Bursa'da binlerce kişi, Uludağ’dan gelen kaynak suyundan alabilmek amacıyla kilometrelerce kuyruk meydana getirdi. Vatandaşlar, Hamamlıkızık'ta bulunan su fabrikasından bidon bidon kaynak suyu doldurmak için saatlerce bekledi.

YAŞAM 22.04.2020, 11:38
Yasak öncesi kaynak suyu için saatlerce beklediler!

Bursa'da yaşayan vatandaşlar, Hamamlıkızık'ta bulunan fabrikanın bahçesindeki 90 ayrı çeşmeden Uludağ’ın kaynak sularını istedikleri kadar doldurabiliyor.

Söz konusu fabrikada, 19 litrelik her bidon 2,5 lira karşılığında dolduruluyor. Bursalılar, yanlarında galon ve bidon getirerek araçları ile Hamamlıkızık'a gittiler. Vatandaşlar, Cumalıkızık ve Değirmenönü'ne kadar uzayan bir kuyruk meydana getirdiler.

İçme suyundan alabilmek amacıyla yaklaşık 2 saat boyunca kuyrukta bekleyen vatandaşlar, Ramazan ayı ve sokağa çıkma yasağı öncesinde bütün bidonları doldurmak istediklerini söylediler. 

Fabrikaya ulaşan kişilerin, bidon sayısına göre 8-10 dakikada işini halledip ödemelerini yaptıktan sonra su fabrikasından ayrıldıkları görüldü. 

Jandarma trafik ekipleri tarafından su fabrikasının önünde önlem alınarak herhangi bir kargaşanın gerçekleşmesi engellendi. Öte yandan, vatandaşların sosyal mesafe kuralına özen göstermeleri talep edildi.

Söz konusu kuyruk, drone ile havadan görüntülendi. 700 yıllık tarihi köyün güzelliği de görüntülere yansıdı.

Yorumlar (0)