80 Türk Karadağ'dan ayrıldı

80 Türk Karadağ'dan yola çıktı. 24 Nisan'da Türk Hava Yolları'nın (THY) özel seferi ile 150 Türk vatandaşı daha Türkiye'ye dönecek.

GÜNDEM 22.04.2020, 11:42
80 Türk Karadağ'dan ayrıldı

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisi sebebiyle sınırların kapatılmasının ardından Karadağ'da mahsur kalan Türk vatandaşları, Podgorica Havalimanı'ndan kalkan Karadağ Havayolları'na ait uçakla Karadağ'dan ayrıldı.

Türkiye'nin Podgorica Büyükelçiliği ile Karadağ Hükümeti iş birliğinde, Karadağ Havayolları tarafından gerçekleştirilen özel seferle 80 Türk vatandaşı daha Türkiye'ye getiriliyor.

Burada açıklama yapan Podgorica Büyükelçisi Songül Ozan, Türk hükümeti tarafından Karadağ Havayollarına verilen özel izinle bu uçuşun yapıldığını ifade ederek, "Bu iş birliği çok güzel bir iş birliği. Bundan son derece memnunuz. 24 Nisan'da ise Türk Hava Yollarının uçuşuyla 150 vatandaşımız daha yurda dönecek." dedi.

Türkiye'ye giden yolculardan Recep Kaya ise Türkiye'nin Podgorica Büyükelçiliğine yardımları için minnettar olduklarını belirterek, Türkiye'ye döndüğü için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi sebebiyle uçuşlara kapalı olan Podgorica Havalimanı'ndan yalnızca özel izinle sefer yapılabiliyor. Karadağ'da bulunan 479 Türk vatandaşı, daha önce yapılan özel seferlerle Türkiye'ye dönmüştü.

Yorumlar (0)