Yasak dinleyen yok! Silahlar, meşaleler, halaylar...

İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde bir grup, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine aldırmadan meşale ve silahlar eşliğinde kalabalık bir şekilde halay çekti. 

YAŞAM 04.09.2020, 11:40 04.09.2020, 12:48
Yasak dinleyen yok! Silahlar, meşaleler, halaylar...

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları, insanların dikkatsizliği ve umursamazlığı nedeniyle artmaya devam ediyor.

İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde toplanan insanların, sokakta kalabalık bir şekilde halay çektikleri fark edildi. 

Yenidoğan Mahallesi'nde saat 22.00 sularında gerçekleşen olayda, insanların düğün eğlencesi için bir araya geldikleri öğrenildi. 

Sağlık Bakanlığının yeni tip koronavirüs (Covid-19) için yaptığı uyarılara rağmen söz konusu kişilerin maske takmadıkları ve sosyal mesafe kuralına riayet etmedikleri fark edildi. 

Öte yandan, bu grupta yer alan vatandaşlardan biri, magandalık örneği sergileyerek havaya ateş açmaya başladı.

Meşale yakarak ve halay çekerek düğün eğlencesini sürdüren kişiler, polis ekiplerinin gelmesi üzerine durdu. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine riayet etmeyen 11 kişiye polis ekipleri tarafından 3.180'er TL para cezası kesildi. Böylece toplam 34.980 TL idari para cezası uygulanmış oldu. 

Türkiye'de günlük yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları artmaya devam ediyor.

Bilim Kurulu üyeleri ve Sağlık Bakanlığı, özellikle nişan, nikâh, kına gecesi ve düğün gibi etkinliklerin, vaka artışını tetiklediği konusunda uyarıda bulunuyor.

Vatandaşların, toplu etkinliklerde maske takmamaları ve sosyal mesafe kuralına uymamaları nedeniyle birçok şehirde vaka sayıları patladı.

Yorumlar (0)