Bakan Koca'dan flaş açıklama: Yeni tedbirler geliyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında alınacak olan yeni önlemlerin görüşüleceğini ifade etti. 

SAĞLIK 04.09.2020, 12:01
Bakan Koca'dan flaş açıklama: Yeni tedbirler geliyor!

Diyarbakır, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) en çok etkilediği şehirlerden biri oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının fazla olduğu Diyarbakır'a gitti.

Bakan Koca, burada yaptığı konuşmada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında etkili ve hızlı bir şekilde çalışma yürüttüklerini ve bu şekilde durumun büyük oranda kontrol altına alındığını bildirdi. 

Koca, Diyarbakır'da filyasyon ekiplerinin 385'e ulaştığını söyledi. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları ile temaslıların izolasyonunu sağlamanın önem arz ettiğine dikkat çeken Koca, Türkiye'nin "temaslı takibi" konusunda dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğunu belirtti.

Koca, Diyarbakır’da filyasyon ekiplerinin yoğun bir şekilde faaliyet gösterdiğine dikkat çekerek, söz konusu kentte 3 hafta öncesine göre yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yüzde 49 oranında gerilediğini ifade etti. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının ortalama yaşında artış görüldüğünü kaydeden Koca, ağır hasta sayısı ile can kaybı sayısının da bu nedenle arttığını söyledi. 

Koca, vatandaşların önlemleri unutması nedeniyle büyük acılar yaşandığına dikkat çekerek, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymayan tüm şehirlerde aynı tablo ile karşılaşıldığını kaydetti. 

Bugün Diyarbakır ve civarında yeni tip koronavirüsün (Covid-19) son durumunu görmek için geldiğini aktaran Koca, Diyarbakır İl Sağlık Müdürü ile bir toplantı yapacaklarını ve alınacak yeni önlemleri görüşeceklerini ifade etti.

Koca, daha sonra Şanlıurfa, Siirt, Mardin, Batman, Şırnak İl Sağlık Müdürleri ve başhekimler ile birlikte bölge toplantısı yapacaklarını belirtti. 

Yorumlar (0)