Yaklaşırsa alarm verecek! Ölmek istemiyorum!

Antalya'da yaşayan 44 yaşındaki Keziban A'yı ölümle tehdit ettiği iddia edilen kocasına elektronik kelepçe takıldı.

YAŞAM 20.10.2019, 12:48
Yaklaşırsa alarm verecek! Ölmek istemiyorum!

Antalya'da kuaförlük yapan 44 yaşındaki Keziban A, 27 yıl önce hayatını Y.A. ile birleştirdi. Evliliğinden bir çocuğu dünyaya gelen Keziban A, 2 yıl önce şiddet gördüğü gerekçesiyle kocası hakkında şikayette bulundu ve arkasından boşanma davası açtı.

Keziban A'nın şikayeti üzerine Y.A. hakkında evden uzaklaştırma kararı verildi. Y.A'nın dava süresince uzaklaştırma kararına uymaması üzerine devreye ŞÖNİM (Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi) girdi.

Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi'nin girişimi ve Antalya 2. Aile Mahkemesi'nin kararıyla Y.A'ya elektronik kelepçe takıldı.

Kepez İlçe Jandarma Komutanlığı'nda elektronik kelepçe takılan Y.A, 6 ay süreyle eşinin yakınına yaklaşamayacak. Keziban A. ise elektronik kelepçe takılan eşinin yaklaşması hâlinde uyarı veren cihazı bir an olsun yanından ayırmıyor.

"Kelepçeye rağmen korku içinde yaşıyorum"

Gazetecilere açıklama yapan Keziban A, elektronik kelepçeye rağmen korku içerisinde yaşadığını anlattı.

Evinden çıkmaya korktuğunu söyleyen Keziban A, şunları söyledi:

"Kocam sürekli beni ölümle tehdit ediyor. Bana telefonda 'Kefenimi giydim sen de kefenini hazırla' dedi. Yıllarca kocamdan şiddet gördüm. Çocuğum için sustum hep. Öldürülmekten korktuğum için boşanma davası açtım. Ölmek istemiyorum. Boşanmak ve hayata yeniden başlamak istiyorum. Elektronik kelepçe benim için bir hayat sigortası. Bana yaklaşınca cihaz uyarı verecek ve benim aramama gerek kalmadan otomatik olarak kolluk kuvvetleri devreye girecek. Cihaz, kaç metre yaklaştığını bile gösteriyor. Bu cihaz ile kendimi daha güvende hissetmeye başladım."

Yorumlar (0)