Yağmurluk şart oldu

Türkiye'yi bir süredir etkisi altına alan sağanak yağışlar bugün de devam edecek. Vatandaşlara sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda çağrıda bulunuldu.

YAŞAM 19.06.2019, 10:21
Yağmurluk şart oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgilere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin edilirken; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Malatya ve Elazığ çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. 

Yağışların; İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve batısı ile Bilecik, Kırşehir, Sivas, Yozgat ve Kayseri çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı öngörülüyor. 

Hava sıcaklığının önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile doğu ve güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.


 

Yorumlar (0)