WhatsApp grubuna attığı helallik mesajıyla tazminatından oldu

İşten çıkarıldığını iddia eden bir çalışan, tazminat almak için mahkemeye gitti. Yargıtay tarafından ise şirket grubuna attığı helallik mesajıyla işten ayrıldığını kendisinin önce kabul ettiği göz önüne alınarak tazminat talebi reddedildi.

YAŞAM 30.01.2022, 13:35
WhatsApp grubuna attığı helallik mesajıyla tazminatından oldu

Özel bir firmada çalışan işçi, is sözleşmesinin haksızca feshedildiğini söyleyerek İş Mahkemesi’ne başvuru yaptı.

Davacı olan işçi, maaşının bordrolarda düşük gösterildiği, yarım saat ara dinlenmesi kullandırıldığı iddiasıyla ihbar ve kıdem tazminatıyla fazla mesai ücretinin davalıdan tahsil edilmesini istedi.

Şirket tarafından iddialar kabul edilmedi

Davalı şirket tarafından ise iddialar reddedildi. Mahkeme tarafından kısmen, davanın kabulü yönünde karar verildi. Davalı şirket avukatı tarafından karar istinafa götürüldü. Bölge Adliye Mahkemesi’nci istinaf müracaatını reddetti.

Yargıtay devreye girdi

Davalı bu defa kararı temyiz edince devreye giren Yargıtay 9. Hukuk Dairesi’nce emsal denebilecek bir karar verildi.

“İşten ayrılma sebebi ‘istifa’ olarak gösterildi”

Şirketin WhatsApp grubuna helalleşmek için işçinin mesaj attığının hatırlatıldığı kararda attığı mesajda “Merhaba, firmadaki 14 senelik çalışma hayatımı bitirmiş bulunmaktayım, hakkını herkes helal etsin” diyerek davacının işten kendisinin ayrıldığının kabulü olarak sayılabileceği ifade edilirken yazılı şekilde iş akdine haksızca son verildiğinden dolayı ihbar ve kıdem tazminat taleplerinin hüküm altına alınmasının hatalı olup bozma nedeni olduğunun altı çizildi.

Yorumlar (0)