Van’da temel kazısında iş yeri duvarı çöktü: 3 yaralı

Van Erciş’te temel kazısı yapıldığı esnada bir iş yerinin duvarının çökmesi neticesinde 3 kişi yaralandı.

YAŞAM 05.04.2022, 10:51 06.04.2022, 11:08
Van’da temel kazısında iş yeri duvarı çöktü: 3 yaralı

Van’da Kışla Mahallesi’nde gerçekleştirilen kazı çalışmaları sırasında inşaat alanında toprak kayması meydana geldi. Toprak kayması sonucu iki katlı bir kundura ve giyim mağazasının bir bölümü çöktü. Çökme sırasında içerideki çalışanlarla kimi müşteriler buldukları boşluklardan dışarıya doğru çıktılar.

Enkaz altında hiç kimse kalmadı

Bölgeye haber verilmesinin ardından UMKE, polis, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çevre güvenliğinin alınması sonrasında ekipler enkazın altında başkalarının da olma ihtimale nedeniyle arama çalışması yaptı. Yapılan çalışmalar sonucunda enkaz altında hiç kimsenin olmadığı belirlendi.

Olay yerine Emniyet Müdürü Süleyman Tırak ile Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu geldi ve görevlilerden bilgi aldı.

3 kişi hafif bir şekilde yaralandı

Erciş İtfaiye Müdürü Kutbettin Aydın konuya ilişkin, “112 Çağrı Merkezi’ne gelen haberin ardından olay yerine geldik. Burada bir alışveriş merkezi inşaatı yapılıyordu ve kazıda diğer binanın da duvarı yıkıldı, şu anda can kaybı yok 3 kişi hafif bir şekilde yaralandı ve yıkılmış olan AVM’de hasar var” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)