Van'ın Japon gelini

Van'dan inşaat işlerinde çalışmak için Japonya'ya giden Adnan Çimen, orada tanışarak dünyaevine girme kararı aldığı Ryoko Şibahara ile Erciş'te düzenlenen düğün merasimiyle hayatını birleştirdi.

YAŞAM 13.03.2023, 20:00
Van'ın Japon gelini

İnşaat işlerinde çalışmak için 2018 senesinde Japonya'ya giderek Osaka şehrine yerleşen Çimen (27), burada çalıştığı esnada tanıştığı Şibahara (22) ile arkadaşlık etmeye başladı.

Bir müddet sonra aralarındaki bu sevgiyi evlilikle taçlandırmak isteyen çift, ailelerinin de desteğiyle Erciş ilçesinde düğün yapmakta karar kıldı. 

Şibahara'nın üniversite eğitimi bitirmesiyle ilçeye gelen genç çift, yörenin görenek ve geleneklerine göre yapılan düğünle evlendi. 

Düğün için kente gelen Şibahara'nın babası, annesi, kız kardeşi ve teyzesi de geleneksel giysileriyle halay çekti, yöresel yemeklerden tattı.

Konuklarını en iyi şekilde ağırlayan, Van'ın doğal ve tarihi güzelliklerini gezdiren Çimen ailesi, geline de bölgenin adet ve örflerini gösterdi. Japon aile de sıcakkanlılıkları ve samimi tavırlarıyla Vanlıların gönlüne girdi.



"Annem 'Ruken' diyor"

Çimen, basın mensuplarına, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde eğitim gördükten sonra Japonya'ya gitme yönünde karar verdiğini dile getirdi.

Yabancı lisan öğrenme düşüncesiyle bu yönde karar aldığını kaydeden Çimen, şöyle devam etti:

"Japonya'da arkadaşımın restoranında yemek yerken Ryoko geldi ve tanıştık. Ardından iletişimimiz sürdü ve arkadaş olduk. Tanıştığımız dönemde öğrenci olduğu için evliliğe yanaşmadı. Mezun olduktan sonra evlenme kararı aldık ve ailesine de bu kararımızı ilettik. Evliliğimizi onaylayan ailesini Van'a davet ettim. Akrabalarım da çok sıcak ve misafirperver davrandı. Bu yüzden de çok şaşırdılar.

Bölgenin görenek ve geleneklerine göre düğün yaptık. Yabancı olmalarına karşın beğendiler. Annem gelininin adını söyleyemediği için 'Ruken' diye hitap ediyor. Evdekiler de 'Ruken' demeye karar verdi."



"Yemekleri ve kedileri sevdim"

Ryoko Şibahara Çimen ise Erciş'te olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, "Buranın yemeklerini ve kedilerini çok seviyorum. Düğünde halay çekmek için çok çalıştım." şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)