Vakaların yüzde 100 arttığı şehirde banklara şerit çekildi!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının son bir hafta içerisinde yüzde 100 arttığı Antalya'da banklara şerit çekildiği fark edildi. 

YAŞAM 04.12.2020, 17:30
Vakaların yüzde 100 arttığı şehirde banklara şerit çekildi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Antalya dâhil 4 ilin sağlık müdürleri ile online görüşmede bulundu. Söz konusu görüşmenin ardından Twitter hesabından paylaşım yapan Koca, Antalya, Diyarbakır, Hatay ve Trabzon il sağlık müdürleri ile ayrı ayrı toplantı düzenlediğini bildirdi.

Koca, toplantılarda söz konusu illerin yeni tip koronavirüste (Covid-19) geldikleri son durumun ele alındığını kaydederek, yüksek tehlikenin devam ettiğini aktardı. 

Antalya'da son bir hafta içerisinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yüzde 100 arttığını belirten Koca, Hatay'da da son bir hafta içerisinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yüzde 100 arttığına dikkat çekti.

Koca, Antalya'da yoğun bakım doluluk oranının yüzde 71, Hatay'da yoğun bakım doluluk oranının ise yüzde 70 olduğunu belirtti. 

Trabzon'da son bir hafta içerisinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yüzde 50 artış gösterdiğini aktaran Koca, Diyarbakır'da ise son bir hafta içerisinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarındaki artışın sabit olduğunu ifade etti.

Koca, Trabzon'da yoğun bakım doluluk oranının yüzde 75, Diyarbakır'da yoğun bakım doluluk oranının ise yüzde 70 olduğunu aktardı. 

Tüm kurumlarla birlikte seferberliğe geçilmesi için çağrıda bulunan Koca, sağlık görevlilerinin üzerindeki yükün azaltılması gerektiğini belirtti. Koca, mücadelede güç birliğiyle zafer elde edilebileceğini ifade etti. 

Koca'nın söz konusu açıklamalarının ardından Antalya'nın meydanlarında ve kalabalık caddelerinde bulunan banklara şerit çekildiği fark edildi.

Vatandaşların, insan hareketliliğinin fazla olduğu Kazım Özalp Caddesi ile Kaleiçi'nde yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında siparişlerini al-götür yöntemi ile aldıkları görüldü. İnsanların yemeklerini ayakta yedikleri anlara dair görüntüler ortaya çıktı. Antalyalılar, alınan önlemlerin yerinde olduğunu söylediler. 

"Bilinçsizce hareket ediyorlar"

Cafer Sönmez isimli bir vatandaş, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında alınan önlemleri uygun bulduğunu ancak bazı kişilerin hala bilinçsizce hareket ettiklerini belirtti.

"En başta önlem alınsaydı..."

Umut Kaygısız isimli bir vatandaş ise ayakta zor yemek yediklerine dikkat çekerek, söz konusu önlem için çok geç kalındığını söyledi. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yükselişe geçtiği ilk dönemde önlemlerin alınmış olması gerektiğini belirten Umut Kaygısız, "İlk zamanlarda etkili önlemler alınsaydı vakalar bu derece artmazdı ve vatandaşlar da böyle sıkıntı yaşamazdı." ifadelerini kullandı. 

"Yağmurlu havada ayakta yemek yiyoruz"

Burcu Tokgöz isimli vatandaş ise insanların artık iyice rezillik çekmeye başladıklarını belirtti. Sigara içemediklerini ve yağmurlu havada ayakta yemek yediklerini kaydeden Burcu Tokgöz, insanların önlemlere dikkat etmemeleri nedeniyle yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının arttığına dikkat çekti.

Yorumlar (0)