"Macron Fransa'nın başına bela"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde cuma namazını eda ettikten sonra çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

GÜNDEM 04.12.2020, 17:46
"Macron Fransa'nın başına bela"

Fransa Senatosu'ndan sonra Fransa Ulusal Meclisi'nin de Macron hükümetine "(Sözde) Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ni tanı" çağrısı yaptığı, AGİT Minsk grubu eş başkanlarından birinden (Fransa) gelen bu adımı nasıl değerlendirdiği sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AGİT Minsk Grubu'nun arabulucu bir grup olduğu, arabulucu grubun kalkıp hiçbir bağlayıcılığı bulunmayan yola tevessül etmesinin manidar olduğu, Fransa'nın artık arabuluculuk hüviyetini kaybettiği vurgusunu yaptı.

"Fransa'nın Macron belasından kurtulmasını diliyorum"

Macron'un Fransa'nın başına bela olduğunu, Fransa'nın Macron'la çok tehlikeli bir dönem yaşamakta olduğunu, Fransa'nın bir an önce Macron belasından kurtulmasını temenni ettiğini bildiren Recep Tayyip Erdoğan, aksi takdirde Fransa'nın sarı yeleklilerin eylemlerinden kurtulamayacağını, sarı yeleklilerin kırmızı yeleklilere dönüşebileceğini, yönetim olarak nasıl bir karar alacaklarını merak ettiğini, nitekim kabineden olumsuz karar alanların olduğunu hatırlattı.

"Çok seviyorlarsa Ermenilere Marsilya'yı versinler"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı İlham Aliyev'in Fransızlara yönelik, "Ermenileri bu kadar çok seviyorsanız Marsilya'yı Ermenilere verin de devlet yapsınlar" tavsiyesini anımsatan Erdoğan, aynı tavsiyede bulunduğunu söyledi.

"Salı günü Azerbaycan'daki törenlere katılacağım"

Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Gerçekten bu kadar çok seviyorlarsa, Marsilya şehrini Ermenilere versinler. Bu kadar basit. Bu topraklar Azerbaycanlı kardeşlerimizin öz be öz topraklarıdır. 28 yıldır Karabağ işgal altındaydı. İşgal altında olduğunu BM de kabul ediyor, ABD de kabul ediyor, Rusya da kabul ediyor. Fransa da aslında kabul ediyordu, şimdi farklı yollara girdiler. Azerî kardeşlerimiz kendi göbeklerini kendileri kestiler. Hayırlı olsun. Allah nasip ederse Salı günü Emine hanım ile birlikte oradaki törenlere katılacağım."

Yorumlar (0)