Ünlü isimler Avustralya'ya destek verdi

Sanat camiasının ünlü isimleri uzun süredir devam eden yangın felaketi için Avustralya'ya destek verdi.

YAŞAM 08.01.2020, 10:58
Ünlü isimler Avustralya'ya destek verdi

Avustralya'da yaşanan ve aylardır kontrol altına alınamayan yangın için başlatılan kampanyaya Türkiye'de sanat camiasının başarılı isimleri de sosyal medya üzerinden destek verdi.

Yaşanan yangın felaketi konusunda yüreğinin dağlandığını ifade eden Ajda Pekkan, "Çok üzücü gerçekten... Kendi kendime soruyorum, ne zaman doğanın kıymetini bileceğiz? Ne zaman sevgi dolu bir yürekle hayata bakmayı, doğayla ve bütün canlılarla barış içinde yaşamayı?” diye yazdı.

Instagram hesabından yangında çekilen kareler paylaşan Aslı Tandoğan, “Koskoca kıta cayır cayır yanıyor. Kibirli insanoğlu, elinde bir cep telefonu, önünde televizyon ve otomobili var diye, dünyanın hâkimi kendisi sanıyor. Oysaki doğa ve afetler karşısında, hiçbir gücümüzün olmadığını anladık. Şu andaki söz sahibi politikacıların, yangını söndürmek için güçlerini birleştirmesi gerekiyor.” mesajını paylaştı.

Ünlü oyuncu Ceyda Düvenci ise büyük yangın için, "Çok üzgünüm... Gelecek için, canlar için, durdurulamayan yok oluşumuz için, doğa bize çok şey anlatıyor ve biz hala neleri dert ediyor, neyin peşinden gidiyoruz... İnsanlık da doğa da yok oluyor her geçen gün... Çok acıyor canım çok..." notunu düştü.

Daha önce Avustralya’da bir koalayla çektirdiği fotoğrafı yayınlayan Murat Dalkılıç, “O kadar güzeller ki, onların yok olduğunu izlemek çok zor. Elimizden gelen neyse, bu kıta için yapalım. Dünya hepimizin.” ifadelerini paylaştı.

Paylaşımında kıtanın görüntülerine yer veren Aslıhan Gürbüz ise "...Senin benim bilinçsizce tüketmemizden oluyor, sera gazlarından..." diyerek insanların doğaya verdiği zarara vurgu yaptı.

Yorumlar (0)