Uludağ'da arama çalışmaları sürüyor

140 kişilik ekiple Uludağ'da kaybolan iki arkadaşı arama çalışmalarında 30 saat geride kaldı ancak termal ve gece görüşe sahip iki uçak da herhangi bir ize rastlamadı.

YAŞAM 03.12.2019, 09:03
Uludağ'da arama çalışmaları sürüyor

Uludağ'da zirveye doğru yürüyüşe çıktıktan sonra haber alınamayan iki arkadaş için başlatılan ve sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden arama çalışmalarında 30 saat geride kaldı.

İstanbul'dan Bursa'ya 1 Aralık'ta gelen ve araçlarını Uludağ Jandarma Karakolunun yanına park ettikten sonra zirveye doğru yürümeye başlayan 31 yaşındaki Mert Alpaslan ve 37 yaşındaki Efe Sarp, bir süre sonra sisin bastırması sebebiyle kaybolmuştu.

Mert Alpaslan ve Efe Sarp'a telefonla ulaşamayan ailelerinin durumu jandarmaya bildirmesi üzerine dün gece 02.30'da bölgede arama çalışmaları başlatılmıştı.

Tüm arama kurtarma örgütleri seferber oldu

Aralıksız 30 saattir süren çalışmalara Bursa AFAD (Afet ve Acil Durum Müdürlüğü), JÖH (Jandarma Özel Harekat), JAK (Jandarma Arama Kurtarma), NAK (Nilüfer Arama Kurtarma Derneği), AKUT Arama Kurtarma Derneği, İHH Arama Kurtarma ve BAKUT (Bursa Arama Kurtarma Derneği) ekipleri katılıyor.

Termal ve gece görüş özelliğine sahip Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki iki keşif uçağı da gece saatlerinde havalanarak bölgede tarama yaptı. Keşif uçakları, kaybolan arkadaşlar Mert Alpaslan ve Efe Sarp'a dair tahmini güzergâhlarında herhangi bir bulguya rastlayamayınca uçuşu sonlandırdı.

Karadan yürütülen arama kurtarma çalışmalarına 140 kişilik bir ekip katılıyor.

Diğer taraftan, günün ilk ışıklarıyla beraber Mert Alpaslan ve Efe Sarp için keşif uçaklarının çalışmalara tekrar destek vermeye başladığı kaydedildi.

Yorumlar (0)