Türkiye'nin yüzde 50'si "koronavirüse karşı kelle paça" diyor!

İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, katılımcıların yüzde 50'sinin, kelle paça çorbası gibi gıdaların koronavirüse karşı etkili olduğunu düşündüğü ifade edildi. 

YAŞAM 31.12.2020, 08:35
Türkiye'nin yüzde 50'si "koronavirüse karşı kelle paça" diyor!

Koronavirüsün neden olduğu komplo teorileri, İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından incelendi. Söz konusu inceleme dâhilinde 10.000'den fazla Twitter paylaşımına bakılırken, 1.629 vatandaşa yönelik bir anket çalışması da yürütüldü. 

Söz konusu incelemeye göre, katılımcıların yüzde 50'si, kelle paça çorbası gibi gıdaların koronavirüse karşı etkili olduğuna inanıyor. Katılımcıların yüzde 27'si koronavirüsün yayılmasından önce aşının Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) üretildiğini düşüyor. Yüzde 29'u ise yarasa çorbası tüketimi sebebiyle koronavirüsün ortaya çıktığına inanıyor.  

Yerli aşıya yönelik güven fazla 

Katılımcıların yüzde 39'luk kısmı, Almanya tarafından geliştirilen koronavirüs aşısını yaptırmak istiyor. Yüzde 29'luk kısmı Rusya ve Çin'in geliştirdiği koronavirüs aşılarını yaptırmak isterken, yüzde 31'lik kısmı ise Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından geliştirilen koronavirüs aşısını yaptırma eğiliminde. Yüzde 58'lik kısmı ise Türkiye'nin geliştirdiği koronavirüs aşısını yaptırmayı düşünüyor. 

Virüsü büyük güçlerin ürettiğine inanılıyor 

Katılımcıların yüzde 56'sına göre koronavirüs, Çin veya Amerika Birleşik Devletleri (ABD) gibi büyük güçler tarafından üretildi. Katılımcıların yüzde 52'si hükümetler tarafından açıklanan koronavirüs verilerine güvenmiyor. 

Yaşlılardan kurtulabilmek için üretildiğini düşünenler var

Yüzde 50'si koronavirüsün Çin'de bulunan bir laboratuvarda geliştirildiğini ve dünyaya yayıldığını düşünüyor. Yüzde 44'ü yaşlılardan kurtulabilmek için koronavirüsün hükümetler tarafından üretildiğine inanıyor. Yüzde 40'ı da koronavirüsün uygun bir tedavisinin bulunduğunu ancak saklandığını düşünüyor. 

Yorumlar (0)