Türkiye 2021 yılında en çok bu yemekleri aradı!

Koronavirüs kısıtlamalarıyla geçen bir yılın sonunda evde ve mutfakta geçirilen süre de artmışken Google 2021 yılının en sık aranan yemeklerini açıkladı. Türkiye listesinde dünyadan ve ülkemizden şaşıracağınız lezzetler yer alıyor. İşte tam liste…

YAŞAM 27.12.2021, 17:39 28.12.2021, 14:21
Türkiye 2021 yılında en çok bu yemekleri aradı!

Google tarafından her sene o yıl en çok arananlar listesi çeşitli kategorilerde açıklanıyor.

2021 yılı yine pandemi etkisiyle tüm dünyada alışkanlıkların dışında bir yıl oldu. Yeni varyantların, kısıtlamaların ve tedbirlerin gölgesinde geçen bir yılın sonunda evde geçirilen süre şüphesiz oldukça artış gösterdi.

Evde geçirilen sürelerde ise kişilerin en çok vakit geçirdiklerinden oldu internet ve mutfak.

2021 senesinde Google’da en çok aranan yemekleri sizler için derledik.

Yaz aylarının serinleten tatlısı: Güllaç

2021 yılında Google’da en fazla aranan yemeklerin zirvesinde Ramazan aylarının da vazgeçilmezi Güllaç bulunuyor. Hafif bir tada sahip güllaç serinletici etkisiyle ve üzerine koyulan taze hafif meyvelerle hem göze hem mideye hitap ediyor.

Baklava listede ama bir değişiklik ile…

2021 yılının en çok aranan yemekleri listesinde baklava var ancak ufak bir değişiklikle. Çünkü bu yılın en fazla sevilen tatlısı baklavanın soğuk ve hafif hali, soğuk baklava oldu. Diyarbakır tatlısı ismiyle de bilinen soğuk baklava bu yılın en fazla aranan yemeklerinden oldu.

Meksika lezzeti Türkiye’de: Taco

Bu yıl internette çok sık Taco tarifiyle karşılaşmış olabilirsiniz. İçerisine giren malzemeler çeşitlense ve bir dürüm kıvamını alsa da Taco aslında bir Meksika yemeği. Türkiye’de ise 2021’in en çok aratılan 3’üncü yemeği oldu. Bu lezzet dünya sıralamasında ise ilk sıraya yerleşti.

Meksika kaynaklı Taco’nun en fazla tavuklu hali beğenilerek tüketilse de çeşitli varyasyonları ülkemizde sıkça yapılıyor.

Düşük maliyetli ve lezzetli bir alternatif: Tulumba tatlısı

Yumuşacık lezzetli hamurun, kızgın yağ ile buluşması ardından şerbetle bulanarak yapılan yıllardır süregelen bir alışkanlık aynı zamanda maliyetinin düşük olması ve lezzetinin bir hayli güzel olmasından sıkça tüketilen Tulumba tatlısı Türk mutfağının en özel lezzetlerinden. Özel günlerde de sıkça dağıtılan bu lezzet 2021 senesinde en fazla aranan 4. lezzet olarak listeye girdi.

Kap içinde çikolata şöleni: Sufle

Tatlı denilince yine yapımı kolay ve son yıllarda popülerlik kazanan Türk insanının damak tadına bir hayli uygun çikolata severlerin gözdesi sufle de bu yıl en çok aranan lezzetlerden oldu. Geleneksel olarak fırında yapılan bu lezzetin tencerede sıcak bir suyla kısa sürede kap içinde yapılabilmesi de pratikliği ve lezzetinin sonucunda harika bir lezzeti damakla buluşturması açısından popülerliğine popülerlik kattı.

Yeni duyduysanız, sık duyacaksanız: Galette

TV programlarında sıkça görülen ‘egzotik’ bir lezzet olan Fransızların meşhur yemeği Galette de yeni yılda mutfağımıza girdi. Tuzlu veya isteğe bağlı tatlı olarak yapılabilen yemek, ülkemizin en fazla aratılan 6’ıncı yemeği oldu.

TV ekranlarından popülerliğe: Gulaş 7’inci sırada

Televizyon ekranlarında yemek yarışmasında sıkça adı duyulan gulaş yemeği izleyiciler tarafından çok sevildi ve yeni yılda ününe ün kattı, çok arandı.

Türkiye’nin yemek kültürüyle de yakından ilişkili olan Macar mutfağının sevilen yemeği gulaş, bol baharat ve etle hazırlanıyor. Gulaş, kalabalık sofralar için iyi bir alternatif oluyor.

Yöresel lezzetten, ulusal lezzete: Çiğ köfte…

Ülkemizin en sık tüketilen ve artık çeşitli markalarla da yıllardır fast food tarzı dükkanlarda karşımıza çıkan çiğ köfte Türkiye’de popülerliğini yitirmiyor. Yöresel lezzetten ulusal bir lezzete evrilen çiğ köfte, 2021 yılında da en çok aranan lezzetlerden oldu.

Glutensiz beslenenlere Panna Cotta alternatifi

Listenin 9’uncu sırasında bulunan Panna Cotta’nın kökü ise İtalya’ya dayanıyor. Adı pişmiş krema ismine gelen tatlının ana malzemesini krema ve süt oluşturuyor ve içerisindeki jelatinlerle katılaştıktan sonra kıvamlaşıyor. Tatlı hafif bir lezzet olmasının yanında içinde bulunan sos kısmının haricinde un bulunmadığından glutensiz beslenen kişiler için de güzel bir alternatif…

Trakya’nın yöresel lezzeti son sırada

Paylaşılan listede son sırada ise Trakya’nın yöresel lezzeti, hamur işi bulunuyor. Cizleme, Türkiye’nin 2021 yılında en çok aradığı lezzetlerin arasında. Tavada pişirilen mayalı hamura isteğe göre reçel ve bal gibi türevler de eşlikçi oluyor.

HABERNEDİYOR.COM - TAYFUR BAL ÖZEL HABER

Yorumlar (0)