Tunç Soyer, bütün organlarını bağışladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, organ bağışını özendirmek amacıyla düzenlenen toplantıda tüm organlarını bağışladı.

YAŞAM 04.12.2019, 14:06
Tunç Soyer, bütün organlarını bağışladı

Cumhuriyet'ten Muhammed Özmen'in haberine göre, İzmir Balçova Rotary Kulübü, Interact ve Bölge Rotaract Kulüpleri ile birlikte 2430. Bölge Organ Bağışı Ana Komite'si, Türkiye'de organ bağışını hakkında farkındalık oluşturmak, organ bağışıyla ilgili toplumdaki bilinç düzeyini yükselterek devam edilebilir bir proje oluşturmak amacıyla 3 sene devam edecek bir kampanya başlattı.

Söz konusu toplantıya Türk Karaciğer Nakli Derneği Başkanı Prof. Dr. Yaman Tokat, Dr. Ata Bozoklar ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer katıldı ve kampanyaya destek olacaklarını söyledi.

Tunç Soyer yaptığı konuşma esnasında bağış formunu doldurarak bütün organlarını bağışladı. Soyer formu imzalarken, İzmir'i organ başığı konusunda öncü bir kent yapmak istediklerini ve el ele vererek çok daha fazlasını yapacaklarını belirtirken organ bağışının yaygınlaşmasının kurtarılan hayatların sayısını artıracağını söyledi.

En çok organ bağışı yapan şehir: İzmir

Tunç Soyer, organ bağışı konusunun kutsal bir iş olduğunun altını çizerek şöyle devam etti:

"Türkiye'de en fazla organ bağışı yapılan şehrin İzmir olması bir tesadüf değil. Ayrıca İzmir, birlikte yaşama kültürü konusunda Türkiye'nin belki de en güçlü şehri. Alan elin veren elin birbirini görmemesi burada hayat sürüyor. Liman şehri olması dolayısıyla birbirini tanımayan farklı kültürden gelen insanlar İzmir'de birlikte yaşamışlar, aynı ekmeği paylaşmışlar."

Yorumlar (0)