Trafik ve vergi borcunu ödemek istedi, hesabındaki tüm parayı hırsızlara kaptırdı

Ordu Ünye’de aracının MTV ve trafik borcunu mobil şekilde ödemek isteyen bir kişi iddialarına göre hesabında bulunan bütün parayı dolandırıcılara kaptırdı. Şahıslar kendilerini banka görevlileri gibi tanıtan şahıslarla bütün kart bilgilerini paylaştı. Gerçeği ise ATM’ye gittiğinde öğrendi.

YAŞAM 27.07.2021, 10:18
Trafik ve vergi borcunu ödemek istedi, hesabındaki tüm parayı hırsızlara kaptırdı

Ordu Ünye’de yaşamını sürdüren İsa Kuşçu, 2021 Temmuz ayında aracının MTV’si ve plakasına yazılan trafik cezasını E-Devlet’ten ödemek istedi. Kuşçu, sisteme giriş yaptı ve ardından telefonunun tarayıcısından borçları ödemeye çabaladı.

İşlem anında telefon numarasını giren Kuşçu’yu arayan kişiler, banka görevlisi taklidi yapıp, gerçekleştirmek istediği işlemi onaylamasını istedi. Bütün kart bilgilerini karşı tarafla paylaşan Kuşçu, trafik cezası ve bandrol cezasını ödemeye çalıştığı esnadan hesabındaki 3 bin TL’yi kaybetti. Asıl gerçeği ise ATM’ye gittiğinde gördü.

“Hesaptaki para çekilmiş”

Kuşçu, 14 Temmuz’da trafik cezası ve vergi borcunu ödemeye çalışırken hesabında bulunan parayı da yitirdiğini söyleyerek, “Cezaları ödemeye başladığım anda e-Devlet’ten irdim ve maaş kartımdan ödeme yapmaya çalıştım. Bu sırada anlamadığım farklı sayfalar açılmış. Kart bilgilerimi oradan paylaşmıştım. Maaş kartımdan 2 bin 950 TL gitmiş, hesabımda ise para kalmamış.” şeklinde konuştu.

“Kendilerini bana müşteri temsilcisi gibi aktardılar”

Karşısındaki şahısların kendisini bir müşteri temsilcisi gibi anlatıp bütün kart bilgilerini aldığını söyleyen Kuşçu, “Bana, ‘onaylıyor musun?’ şeklinde sordular fakat ben de bir sorun görmeyip onaylıyorum dedim. Çünkü bana kendilerini müşteri temsilcisi gibi aktardılar. Onay verdiğimde de hesabımdaki 3 bin TL gitti.” dedi.

“Kartı ATM’ye taktığımda şoke oldum”

Hesabında olan bütün paranın çekildiğini ve bunu ATM’ye taktığı zaman gören Kuşçu, “Benim gibi bu işlerden anlamayan kişiler bilgilerini vermesin. Bayram üstüydü bir de. ATM’ye kartı takınca hesapta para olmadığını görünce şoke oldum. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyorum. Polis ekiplerine gittim ve siber suçlara yönlendirdiler. Şikayetçi oldum.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)