Termometreler 43 dereceye vurdu

Aydın'da hava sıcaklığı 43 dereceye çıktı. Aşırı sıcak nedeniyle yerli ve yabancı turistler Kuşadası ve Didim ilçelerindeki sahillere akın etti.

YAŞAM 25.06.2019, 16:43
Termometreler 43 dereceye vurdu

Hava sıcaklıklarının 43 dereceye kadar yükseldiği turizm kenti Aydın, yerli ve yabancı turistler, gölgelik alanlarda ve sahillerde serinlemek için uğraştı.

Sıcak havaların etkili olduğu Aydın'da aşırı nem ve sıcaktan dolayı halk dışarı çıkmamayı ve özellikle güneş altında bulunmamayı tercih etti. Dışarı çıkanlar ise gölgede vakit geçirmeye gayret gösterirken, bazıları da şemsiyelerle sıcak havadan korunmaya çalıştı.

Ege Bölgesi'nin önemli turizm merkezlerinden Didim ve Kuşadası'ndaki sahillere akın eden turistler de denize girerek güneşin etkisini azaltmaya ve serinlemeye çalıştılar.

Didim'in dünyaca ünlü Altınkum Sahili, Kuşadası Kadınlar Denizi Sahili, Sevgi Plajı ve Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'ndaki koylarda aşırı yoğunluk oluştuğu gözlendi.

Gölgede vakit geçirenlerden Gönül Yeter isimli vatandaş, “Bugün inanılmaz bir sıcaklık var. 43 dereceyi geçti. Hava serinlesin diye gölgeye geçtim ve biraz dinlenmeye çalışıyorum. Aşırı sıcak olduğu için gölgeye oturdum ve hiç hareket bile etmek istemiyorum. Aşırı sıcaktan kalbim çarpıntı yapmaya başladı.” şeklinde duygularını paylaştı.

Osman Gezer isimli vatandaş ise aşırı sıcak ve çok bunaltıcı bir hava olduğunu ifade ederek, herkesin gölgelik alanlara kaçtığını gördüğünü dile getirdi.

Yorumlar (0)