Almanya'da meydanın ismi "Cami" kondu

Almanya'nın Aachen kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Aachen Yunus Emre Camisi önündeki meydana, "Cami Meydanı" anlamına gelen Moscheeplatz adı kondu.

DÜNYA 25.06.2019, 16:57
Almanya'da meydanın ismi "Cami" kondu

Almanya'nın Eilendorf semtinde bulunan 2 bin 100 metrekare büyüklüğündeki meydanın isminin değişmesi dolayısıyla açılış töreni düzenlendi. Düzenlenen açılış törenine Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Ceyhun Erciyes ile Aachen Belediye Başkanı Marcel Philipp da katıldı.

Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Ceyhun Erciyes, açılış töreninde yaptığı konuşmada, yerel yöneticilerin meydana bu ismi vererek caminin uyumun, entegrasyonun, hoşgörünün, birlik ve beraberliğin güzel bir yansıması olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Köln Başkonsolosu Ceyhun Erciyes, mevcut bazı çevrelerin maalesef yabancı ve İslam düşmanlığını, ırkçılığı körüklediğini, bu korkular üzerinden de toplumları bölmeye çalıştığını dile getirerek, "Korkudan, nefretten beslenenlere karşı hep birlikte sesimizi yükseltmeli ve bugün burada olduğu gibi dostluğumuzu, dayanışmamızı ortaya koymalıyız." ifadesini kullandı.

Philipp: Meydanın isminin değişmesini sağladık

Aachen Belediye Başkanı Marcel Philipp de Almanya'da cadde ve meydanlara yeni isim verilmesinin kolay bir süreç olmadığının altını çizerek, meydanın adının değişmesine katkı sunan herkese teşekkürlerini sunduğunu söyledi.

Aachen Belediye Başkanı Marcel Philipp, şehirde Münster ve Havra meydanlarının olduğunu, bir de cami meydanının olmasını istediklerini belirterek, "Bunun gerçekleşmesi için kurum ve kuruluşların yanı sıra siyasetçiler de destek verdi, böylece meydanın isminin değişmesini el birliği ile sağladık. Kentimizde artık bir Cami Meydanı olmasından dolayı belediye başkanı olarak çok mesudum." şeklinde konuştu.

DİTİB Genel Sekreteri Abdurrahman Atasoy ile Cami Derneği Başkanı Abdurrahman Kol'un da peş peşe konuşma yaptığı açılış töreninde, Aachen Emniyet Müdürü Dirk Weinspach, Eilendorf İlçe Belediye Başkanı Marianne Conradt, siyasetçiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çevre sakinleri de hazır bulundu.

Yorumlar (0)