Tavukları yeterli beslenemeyince, onlar için bir üst geçit inşa etti

Samsun’un Tekkeköy ilçesinde yer alan İlkadım Sanayi Sitesinde, asansör dükkanı işletmekle meşgul olan Kazım Aygün (65), çatısında beslediği tavuklar için üst geçit inşa etti.

YAŞAM 10.04.2021, 17:08 11.04.2021, 15:16
Tavukları yeterli beslenemeyince, onlar için bir üst geçit inşa etti

Samsun’da bir sanayi sitesinde işletme sahibi olan 65 yaşındaki Kazım Aygün, işletmesinin çatısında beslemiş olduğu 200’e yakın tavuğun, karşı yoldaki çim alan geçmesi için bir üst geçit inşa etti.

“Tavuklar için üst geçit inşa etti”

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde yaşayan ve İlkadım Sanayi Sitesi'nde asansör dükkanı işleten Kazım Aygün (65), işletmesinin çatısında beslediği tavuklar için ilginç bir çözüm buldu.

Çatıda beslediği tavukların yalnızca yemle beslenmeleri sebebiyle yeterli miktada viltamin alamadıklarını düşünen Kazım Aygün, tavukların, karşı yoldaki yeşil alana daha güvenli bir biçimde geçebilmesi için bir üst geçit tasarladı. 5,5 metre yükseklik ve 20 metre uzunlukta tasarlanan üst geçitin 7 bin TL’ye mâl olduğu belirtildi.

“Hayvanlarla ilgili bir hobim var”

Yaptığı üst geçit sayesinde tavukların, yolu işgal etmediğini ve çimlere ulaşarak beslenebildiğini söyleyen Akgün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim asıl mesleğim asansörcülük. Küçüklükten beri hayvanlara ilişkin bir hobim var. İşyerimde tavukları besliyorum. Dükkanın üstünü hayvanlar için düzenledim. Sağlıklı beslenme imkânı olmadığı için bizim dükkandan yeşil alana uzanacak bir üst geçit tasarladım ve 3 günde tamamladım. Şimdi tavuklar yeşil alandan doğal bir şekilde besleniyorlar." 

200’ü aşan tavuğu bulunduğunu söyleyen Akgün, hayvanların bu üst geçite kısa sürede alıştıklarını ve bu üst geçiti görenlerin şaşırdığını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)