Sıradışı ölüm vakaları!

Dünya tarihi, inanması güç birçok ölüme sahne oldu! Biz de bu sıradışı ölüm vakalarını sizler için derledik.

YAŞAM 26.04.2019, 00:00 27.04.2019, 15:54
Sıradışı ölüm vakaları!

Nazik olmak, çoğu zaman iyidir ama fazlası ölümünüze yol açabilir. 16. yüzyılda yaşayan Tycho Brahe adlı Danimarkalı bilim insanının ölüm sebebi de tam olarak buydu.

Her şeyin fazlası zarar!

O yıllarda Danimarka’da yemeği bitirmeden masadan kalkmak ayıptı. Gittiği bir davetten önce tuvaletini yapmayı unutan Brahe’nin, yemek sırasında tuvaleti geldi. İzin isteyemeyecek kadar nazik olan Brahe’nin bu sebepten dolayı idrar kesesi patladı. 11 gün acı çeken talihsiz adam hayatını kaybetti.

Kola makinesine yönelince...

Amerika’da yaşayan bir adam, 1995 yılının sakin bir gününde serinlemek ve soğuk bir şeyler içmek için bir Kola makinesine yöneldi. Talihsiz adam, ölümün buradan geleceğini düşünemezdi bile. Makineden fırlayan kola kutusu adamın kafasına sert bir şekilde vurdu. Beyin kanaması geçiren adam oracıkta öldü.

Bunun adı 'eşşek' şakası!

Sıradaki olay, eşek şakasının sonuçlarının nerelere varabileceğini anlatan cinsten! Jake Fen isimli bir şakasever, eşini korkutmak için kendisini asmış süsü verir. Eşinin kendini astığını gören kadın baygınlık geçirir. Bu sırada sesleri duyan bir komşu açık olan kapıdan eve girer. Çiftin öldüğünü düşünen kadın, evdeki birçok şeyi çalmaya karar verir. Kendini asmış süsü veren Jake, hareketlenince ise korkudan ölür.

Fazla uyanık olmak her zaman işinize yaramaz

New York’da sıradan bir gün… Her şey yolunda görünüyor. Kalabalık bir caddede bir adama çarpan aracın fren sesiyle sakinlik bozulur. Yerde yatan adamın yanına yaklaşan bir görgü tanığı, kazazedeye yerden kalkmamasını söyler. Böylece kazazede, sigortadan para alabilecektir. Adamın kalktığını düşünen sürücü tekrar gaza basar ve kazazedenin sütünden geçer. Kazazede bu kez ölmüştür.

Fil kazası!

Almanya’da bir hayvanat bahçesinde fil bakımıyla ilgilenen bir görevli, fil dışkısının altında kalarak hayatını kaybetti. Olay, o dönemde gazetelere de yansımıştı.

'Şaban' filmlerini aratmayacak bir sahne

1871 yılında Clement Vallandigham isimli bir adam, kendisini vuran kişinin olayı nasıl gerçekleştirdiğini mahkeme heyeti önünde canlandırmak isterken kendini vurdu ve öldü.

Ürettiği cihaz ölümünü getirdi

Şimdilerde birçok güvenlik görevlisinin kullandığı Segway adlı iki tekerli aracı görmüşsünüzdür. İşte bu aracın üreticisi olan Jimi Heselden, 2010 yılında Segway sürerken uçurumdan düştü ve yaşamını yitirdi.

Ölümsüzlüğü ararken!

Çin’in ilk imparatoru olarak bilinen Qin Shi Huang, M.Ö. 210 yılında, kendisine ölümsüzlük vereceğine inanarak cıva haplarını içti ve öldü.

Sakal yüzünden ölmek!

1567 yılında Hans Steininger isimli bir adam yerlere kadar uzanan sakalına bastı ve boynu kırılarak öldü.

Cankurtaran partisinde boğulan adam

New Orleans’ta 1985 yılında hiç kimse boğularak ölmedi. ‘Neredeyse hiç kimse’ tabiri daha doğru aslında… Çünkü o yılın sonunda Jerome Moody isimli birisi, hiç kimsenin boğulmaması nedeniyle cankurtaranların verdiği bir partide havuza düşerek boğuldu.

Ofis camlarına güvenmeyin

1993 yılında Gary Goy isimli bir şirket çalışanı, bir toplantıda ofis camlarının ne kadar dayanıklı olduğunu göstermek istedi. Son sürat cama doğru koşan adam, camın kırılması sonucu binadan ağaşıya düştü.

Havuçtan ölmek!

1974 yılında Basil Brown isimli birisi, aşırı şekilde havuç suyu içtiği için A vitamini zehirlenmesi geçirdi ve öldü.

Yorumlar (0)