Süper Lig'de nefes kesen şampiyonluk yarışı

Spor Toto Süper Lig'de lider Medipol Başakşehir'in, evinde Göztepe'ye 2-0 mağlup olmasının ardından şampiyonluk yarışı kızıştı. Son 5 haftada 10 puan kaybeden Başakşehir'in formsuz grafiği, Galatasaray ve Beşiktaş'ın şampiyonluk ümitlerini artırdı.

SPOR 27.04.2019, 13:00 27.04.2019, 16:09
Süper Lig'de nefes kesen şampiyonluk yarışı

Spor Toto Süper Lig'de son 4 haftaya girilirken şampiyonluk yarışı kızıştı. Lider Medipol Başakşehir'in üst üste puan kayıplarıyla birlikte Galatasaray ve Beşiktaş, şampiyonluğun güçlü adayları konumuna geldi.

Galatasaray kazanırsa lider!

Lider Başakşehir'in 1 maç eksiği ile 3 puan gerisinde yer alan Galatasaray, 29 Nisan'da karşılacağı Atiker Konyaspor maçından galibiyetle ayrılırsa liderliğe yükselecek. Sarı kırmızılı ekip liderle arasındaki 3 puanlık farkı azaltmak ve üçüncü sıradaki Beşiktaş'la arasındaki 3 puanlık farkı korumak istiyor.

Beşiktaş'ın son 5 maçını kazandı

Ligin ilk devresinde forvet oyuncularının formsuzluğu ve takım içinde çeşitli sorunların baş göstermesiyle zirvenin uzağında kalan Beşiktaş, devre arasında gerçekleştirilen Burak Yılmaz transferi ve sezon başında takıma katılan diğer isimlerin adaptasyon sorunun atlamasıyla birlikte ligin ikinci yarısında bambaşka bir görünüme büründü. Süper Lig'de son 12 maçında hiç mağlup olmayan siyah beyazlılar, bu süreçte 9 galibiyet 3 beraberlik elde etti. Beşiktaş ayrıca son 5 lig maçını kazandı.

Şampiyonluk hesapları

Medipol Başakşehir

Spor Toto Süper Lig'de son maçında yalnızca 1 galibiyet alabilen ve puan avantajını kaybeden Medipol Başakşehir, halen en güçlü şampiyonluk adayı. Lider, geriye kalan son 4 maçının tamamını kazanması durumunda ya da Galatasaray ile berabere kalıp, diğer maçlarını kazandığı takdirde şampiyonluk ipini göğüsleyecek.

Galatasaray

Lider Başakşehir'in bir maç eksiği ile 3 puan gerisinde olan ikinci sıradaki Galasaray'ın şampiyon olabilmesi için önündeki 5 maçın tamamını kazanması yeterli olacak. Sarı kırmızılılar geride kalan 5 maçının 4'ünü kazanıp, Lider Başakşehir ile kendi evinde 0-0 berabere kalması durumunda da ikili averajda öne geçip şampiyonluk ipini göğüsleyecek.

Beşiktaş

Şampiyonluk yarışındaki 3 takım içinde durumun en karmaşık olan kulüp şüphesiz Beşiktaş... Siyah beyazlıların şampiyon olabilmesi için çeşitli ve karmaşık senaryolar var. Beşiktaş, lider Medipol Başakşehir'e karşı 2'li averajda önde bulunuyor, ikinci sıradaki Galatasaray'ı ise ligin ilk devresinde oynanan maçta 1-0 mağlup etti. Eğer Beşiktaş, geriye kalan tüm maçlarını kazanırsa, ikili averajda Galatasay'a karşı da üstün olacak. Beşiktaş'ın geride kalan tüm maçlarını kazanması ve lider Medipol Başakşehir'in geride kalan 4 maçından herhangi birini kaybetmesi durumunda siyah beyazlılar ikili averjda hem Medipol Başakşehir'e hem de Galasaray'a karşı üstünlük kurup şampiyonluğu elde etmiş olacak.

Bu durumu bir örnekle anlatmak gerekirse;

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftası itibari ile:

Başakşehir 30 maçta 62 puanda

Galatasaray 29 maçta 59 puanda

Beşiktaş 29 maçta 56 puanda.

Beşiktaş'ın geriye kalan tüm maçlarını kazanması durumunda, Galasaray'ın geriye kalan tüm maçlarını kazanması durumunda (Beşiktaş maçı hariç) ve Medipol Başakşehir'in tüm maçlarını kazanması durumunda (Galatasaray maçı hariç) 34. hafta itibari ile puan durumu şu şekilde olacak:

Beşiktaş 71 puan

Galatasaray 71 puan

Başakşehir 71 puan

Bu puan tablosunda, Beşiktaş 3'lü averajda hem Medipol Başakşehir'e hem de Galasaray'a üstünlük kurarak şampiyon olacak.

Yorumlar (0)