Şiddetli kar fırtınası Meteoroloji radarında! 'Daha kuvvetli geliyor'

İstanbul’da 3 gündür etkisini hissettiren kar yağışının, bugün şiddetini artırması beklenirken, öngörülen kuvvetli kar sağanağı meteoroloji radarı tarafından da görüntülendi.

YAŞAM 12.03.2022, 10:22 12.03.2022, 17:57
Şiddetli kar fırtınası Meteoroloji radarında! 'Daha kuvvetli geliyor'

İstanbul’un karla olan mücadelesi, 3’üncü günde de devam ediyor.

Kar bugün etkisini artırıyor

Perşembe gününden beri belli aralıklarla etkili olan, gün geçtikçe etkisini artıran kar yağışı, en yoğun şekilde bugün etkili olacak.

İstanbul'da öngörülen gök gürültülü sağanaklar için, Meteoroloji tarafından turuncu kodlu uyarı geldi.

Meteoroloji'nin hava durumuna ilişkin son raporuna göre, bugün akşam saatlerinden sonra ağırlıklı olarak Avrupa Yakası olmak üzere kar yağışının, şiddetini daha da arttıracağı ve zaman zaman yoğun gök gürültülü kar yağışları yaşanabileceği kaydedildi.

Kar, İstanbul’u pazar günü terk ediyor

Pazar günü kar yağışlarının, etkisini yitirmesi beklenirken, Meteoroloji “Ulaşımda aksamalar, tipi, don ve buzlanma gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir." uyarıları yapıldı.

Beklenen kar, radara yansıdı

Beklenen şiddetli kar sağanağı, meteoroloji radarı tarafından da görüntülendi.

“Yurt genelinde (Akdeniz kıyıları hariç) don ve buzlanma bekleniyor”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmeleri ise şu şekilde:

"Yurt genelinin çok bulutlu, Marmara (Çanakkale ve Edirne hariç), İç Anadolu'nun doğu ve güneyi, Orta ve Doğu Karadeniz,  Batı Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Düzce, Bolu, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Mersin, Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya çevrelerinin aralıklı yağışlı geçmesi bekleniyor. Güneydoğu Anadolu’nun güneybatısı ile Osmaniye, Hatay ve Mersin çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer bölgelerde ise kar ve karla karışık yağmur şeklinde yağması beklenen yağışların; Yalova, Bursa, İstanbul ve Muş ile bu akşam Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Karadeniz'in yüksek ve iç kesimleri ile Doğu Anadolu bölgesinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır. Akdeniz kıyıları haricinde yurt genelinde don ve buzlanma olayı bekleniyor."

Şiddetli yağış uyarısı!

Yağışların; Yalova, Bursa, İstanbul ve Muş ile bu akşam Hakkari çevrelerinde şiddetli olması beklendiği için ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, yüksek yerlerde don ve buzlanma gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Şiddetli rüzgar uyarısı!

Rüzgarın, kuzey ve kuzeybatıdan Marmara'nın kuzeyinde şiddetli, Hakkari etrafında güney ve güneybatıdan şiddetli ve kısa süreli fırtına olarak esmesi beklendiği için yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji’nin 5 günlük hava tahmin raporu ise şöyle:

Yorumlar (0)