Sıcaklıklar düştü, Meteoroloji “kuvvetli yağış” uyarısı yaptı 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde düşen sıcaklıkların ardından kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Bugün, İstanbul dahil olmak üzere pek çok ilde gök gürültüsü sağanak yağış bekleniyor. 

YAŞAM 28.05.2021, 12:34 28.05.2021, 13:07
Sıcaklıklar düştü, Meteoroloji “kuvvetli yağış” uyarısı yaptı 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), internet sitesi ve sosyal medya hesabından duyurduğu hava durumu ile gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Yurt genelinde hava sıcaklıklarının düştüğünü bildiren MGM, su baskını, dolu yağışı ve sel için uyarılarda bulundu.

Anadolu’da kuvvetli ve yerel sağanaklar devam ederken yenileri de kapıda. Marmara Bölgesi’nde ise sıcaklıklar mevsim normallerinin altına çoktan düşmüş durumda. Özellikle İstanbul’da etkili olacak poyraz, sıcaklığı 15 dereceye kadar düşürecek. Bu akşam saatlerinde ise batı illerinde sel bekleniyor.



Ankara ve Bursa’da da sağanak yağış bekleniyor. Başkent’te şiddetli eserek rüzgara ve yağışa rağmen hava sıcaklığı 30 derece bazında seyrediyor. İzmir’de de rüzgarlı ve yaklaşık 30 derece sıcaklığında hava bulunuyor.

Olumsuzluklara karşı “uyarı”

Batı Karadeniz’in iç ve doğu kesimlerinde, İç Anadolu’nun pek çok ilinde, Trakya Bölgesi’nde, Manisa ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Meteoroloji, özellikle bu bölgeler konusunda sel ve su baskını uyarılarında bulundu.



Çöl tozları geliyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde çöl tozlarının görünmesi bekleniyor. Yağmur ile karışan tozların “çamur yağmuru” olarak inmesi muhtemel.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde soğuk hava ve kuvvetli rüzgar etkili olacak.



Hafta sonu boyunca yağışlı

Sağanak yağışlı, gök gürültülü ve rüzgarlı havanın hafta sonu boyunca devam etmesi bekleniyor. Öte yandan sel ve su baskınlarına da pazartesiye kadar dikkat edilmesi gerekiyor. 

Yorumlar (0)