Savcılık duyurdu: Konya katliamında 13 gözaltı

Konya Meram’da 7 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıya dair Cumhuriyet başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre 13 kişi gözaltına alındı.

YAŞAM 31.07.2021, 11:09 31.07.2021, 22:27
Savcılık duyurdu: Konya katliamında 13 gözaltı

Konya’da 7 kişinin öldürüldüğü olaya dair açıklama yapan Cumhuriyet başsavcısı vekili ve 3 Cumhuriyet başsavcısı görevlendirildi. Olaya dair 13 kişi gözaltına alındı.

Konya Meram’da dün bir eve silahlı saldırı gerçekleştirilmiş ve 7 kişi yaşamını yitirmişti. Saldırının ardından ateşe verilmiş olan ev itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüştü.

Olay sonrası şüpheli veya şüphelilerin yakalanması maksadıyla geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılmış olan paylaşımda, “İki komşu aileyle arasında 11 senedir süren anlaşmazlık ve husumet kaynaklı olduğu belirlendi. Eylemin ırkçı şekillerde işlendiğine ilişkin iddialar gerçeği yansıtmıyor. Olayı gerçekleştiren ve halihazırda yakalama çalışmaları süren şüpheli dışında 13 kişi gözaltına alınmıştır ve adli işlemleri sürmektedir.”

Ömer Çelik’ten katliama dair açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise sosyal medya hesabından yaşanan Konya’daki katliama dair, “Konya’da bir aileden 7 kişinin cani bir şekilde öldürülmesi her birimizin yüreğini yaktı. Yapılan bu canice eylemi lanetliyoruz ve yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet diliyoruz.

Bir husumetten kaynaklı olarak yapılan bu olayın failleri en kısa sürede yakalanıp cezalarını bulacaktır.” diyerek bu olay üzerinden Türkiye’nin kardeşliğini hedef alıp nefret siyaseti üretenlere asla mücadele edilmeyeceğini söyledi.

Yorumlar (0)