Savaşa gider gibi at sırtında sopalarla kavgaya koştular

Erzincan’ın Tercan ilçesinin Beğendik köyünde bulunan bir yaylada, mera anlaşmazlığı sebebiyle 30 kişilik bir grup sopa, bıçak ve taşlarla birbirlerine girdi. 7 kişinin yaralandığı kavgaya bazı şüphelilerin at sırtında ve ellerinde sopalarla geldikleri görüldü. 

YAŞAM 04.06.2021, 17:15 05.06.2021, 14:19
Savaşa gider gibi at sırtında sopalarla kavgaya koştular

Erzincan’da yaşanan ve 7 kişinin yaralandığı taşlı, sopalı ve bıçaklı kavgaya müdahale etmek isteyen jandarma ekipleri havaya ateş açmak durumunda kaldı.

At sırtında, ellerinde sopalarla kavgaya koştular

Sabah saatlerinde yaşanan olayda Hüseyin Sürücü, Beğendik köyündeki meraya çadır kurarak hayvan getirmeleri yönündeki girişimlerine Çadırkaya Beldesinden Ahmet Yıldız ve oğullarının engel oldukları ihbarında bulundu. İhbar üzerine Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı’na bağlı 11 kişilik devriye ekibi ile Tercan İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri olay yerine geldi.

Beğendik köyündeki yaylaya yaklaşan Jandarma ekipleri, Çadırkaya Beldesinden Ahmet Yıldız ve çocukları ile Hüseyin Sürücü ve akrabalarından oluşan 30 kişiye yakın bir grubun taşlı sopalı kavga ettiğini gördü.

Olaya müdahale edip kavgayı yatıştırmak için gerekli uyarıları yapan Jandarma ekipleri, havaya ateş etmek de dahil olmak üzere fiziki kuvvete başvurarak tarafları dağıtabildi. Kavgada kullanılan bir adet bıçak ve 7 sopa ele geçirildi. 

Öte yandan kavgaya karışan bazı şüphelilerin, at sırtında ve ellerinde sopalarla olay yerine gelmesi dikkat çekti.

Yaşanan kavgada, Mustafa Yıldız, İdris Yıldız, Ahmet Yıldız, Mustafa Genç, Nuri Bingöl, Ekrem Köroğlu ile Kazım Sürücü yaralanırken yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Tercan Cumhuriyet Savcılığı tarafından olaya ilişkin inceleme başlatıldığı açıklandı.

Yorumlar (0)