Almanya'dan Türkiye kararı: Yüksek riskli bölgeler listesinden çıkarıldı

Almanya, Türkiye’de son dönemdeki vaka sayılarındaki yaşanan düşüşün etkisiyle "yüksek riskli" bölgeler listesine aldığı Türkiye’yi bu listeden çıkardı. 

DÜNYA 04.06.2021, 17:29
Almanya'dan Türkiye kararı: Yüksek riskli bölgeler listesinden çıkarıldı

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte turizmde hareketlilik başlarken, Almanya’da Türkiye’deki turizmcileri sevindirecek bir gelişme yaşandı.

Türkiye yüksek riskli bölgeler listesinden çıktı

Bulaşıcı hastalıklar konusunda çalışmalar gerçekleştiren Robert Koch Enstitüsü, Sağlık, Dışişleri ve İçişleri Bakanlıkları ile birlikte hazırladıkları riskli bölgeler listesinde güncellemeye gitti.

Bu yeni güncellemeye göre, nisan ortasından itibaren "yüksek riskli" bölgeler listesinde bulunan Türkiye’nin, Kovid-19 vakalarının azalmasıyla 6 Haziran'dan itibaren bu “yüksek riskli” gruptan çıkarılmasına ve "riskli' grubuna dahil edilmesine karar verildi.

Türkiye’nin yanı sıra Almanya’nın daha önce hazırladığı yüksek riskli ülkeler listesinden İsveç ile Litvanya da çıkarıldı ve bu ülkeler de riskli bölgeler listesine dahil edildi. Ayrıca Vatikan, Çekya, İtalya ise risk bölgeleri listesinden tamamen çıkarıldı. Bunun yanında Uruguay, virüs varyasyon bölgesi olarak ilan edildi.

Yorumlar (0)