LGS heyecanı başladı: Sınav, 17 bin 793 okulda yapılacak 

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında uygulanacak olan sınav, 6 Haziran 2021’de tüm okullarda yapılacak. 

EĞİTİM 04.06.2021, 17:31 06.06.2021, 10:07
LGS heyecanı başladı: Sınav, 17 bin 793 okulda yapılacak 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan LGS sınavı, 6 Haziran 2021 Pazar günü tüm okullarda uygulanacak. Toplamda 17 bin 793 okul ve 82 bin 355 salonda gerçekleştirilecek olan sınav için ayrıca 4 yurt dışı ve 973 adet yurt içi sınav merkezi belirlendi.

Bu sene başvurular, geçen sene olduğu gibi, merkezi başvuru şeklinde yapıldı. Yani öğrenciler, okudukları ortaokullarda LGS sınavına girecekler. Ayrıca sınavda, geçen yılki kurallar ve uygulamalar geçerli olacak. Öğrenciler, toplamda 90 soru cevaplayacaklar ve sınav 2 oturum şeklinde olacak. İlk oturumun başlangıcı, 09.30’da iken ikinci oturumun başlangıcı ise 11.30’da olacak. 

İlk oturumda öğrenciler din kültürü, yabancı dil, inkılap tarihi ve Türkçe derslerinden soruları yanıtlayacak. Bu aşamada toplam 50 soru yer alacak ve yanıtlama süresi 75 dakika olacak. İkinci oturumda ise öğrenciler fen bilimleri ve matematik derslerinden toplamda 40 soru yanıtlayacak ve bu oturum için 80 dakikaya sahip olacaklar. Üç yanlış, bir doğruyu götürecek.



Covid-19 tedbirlerine uyulacak

Pazar günü kısıtlama saatinde yapılacak olan sınav sırasında sınav giriş belgesi olan öğrenciler ve her öğrencinin yanında gidecek bir veli, pazar günü 07.00-15.00 arasında kısıtlamalardan muaf olacak. Fakat veliler, Covid-19 tedbirleri kapsamında, okul bahçelerine alınmayacak. 

Sınavdan bir gün önce, sınav salonları temizlenecek. Sınav görevlileri, cerrahi eldiven, maske ve gerekli durumlarda siperlik kullanacak. Öğrenciler, sosyal mesafeye dikkat ederek içeri alınacak. İki oturum arasındaki 45 dakikalık süre zarfında öğrenciler okul çevresinde ya da bahçede mesafe kurallarına dikkat ederek durabilecek. Tüm öğrencilerin aynı anda dışarı çıkmasına izin verilmeyecek.

Okul bahçesi ve koridorlarda maske takmak zorunlu olacak. Fakat sınav salonlarında öğrenciler arasında sosyal mesafe bulunacağından sınav sırasında öğrenciler maskelerini çıkartabilecek. Sınav binalarında yedek maske ve dezenfektan uygulaması yapılacak.

Sınava girecek öğrencilerin HES kodu ile risk durumları takip edilecek. Riskli olduğu saptanan öğrenciler, ayrı sınıflarda sınava alınırken riskli durumdaki sınav görevlisinin görevi iptal edilecek.  

Yorumlar (0)