Şanlıurfa'da termometreler 45 dereceyi gördü!

Şanlıurfa'da termometreler 45 dereceyi gösterdi, serinlemek isteyen vatandaşlar kendilerini gölgelik alanlara attı. Yaz boyunca yüksek sıcakların sürdüğünü kaydeden Ramazan Yıldırım adlı vatandaş, "Son günlerde daha da sıcak oldu. Parklardaki gölgelik alanlara ve evlerde klimaların altına kaçmaktan yorulduk. Kentte sosyalleşecek fazla alan da yok." dedi.

YAŞAM 30.08.2022, 15:28 31.08.2022, 08:58 Hakan Öksüz
Şanlıurfa'da termometreler 45 dereceyi gördü!

Yurdun batı bölgelerine sağanak yağış uyarısında bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, doğu bölgelerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerini aşacağını bildirdi. Yurt genelinde etkili olan sıcak hava, çeşitli sağlık risklerini de beraberinde getiriyor. Yaz sıcaklarıyla ünlü Şanlıurfa'da gün içinde termometreler 45 dereceye ulaştı. 

Kentteki sıcak hava dalgası yüzünden vatandaşlar zor zamanlar geçiriyor. Uzmanların uyarıları doğrultusunda günün en sıcak saatlerinde evde kalan vatandaşlar, klimalarını çalıştırarak serinlemeye çalışıyor. Bunaltıcı sıcaklara rağmen evden çıkmak zorunda kalanlar ise kendilerini gölgelik alanlara atarak serinlemeye çalışıyor. 

"Havanın serinleyeceği günleri iple çekiyoruz"

Parkta bulduğu gölgelik alanda serinlemeye çalışan Ramazan Yıldırım, Şanlıurfa'daki yüksek sıcaklıkların yaz boyunca devam ettiğini söyledi. Son günlerde sıcaklığın iyice arttığını kaydeden Yıldırım, "Havanın serinleyeceği günleri iple çekiyoruz. Parklardaki gölgelik alanlara ve evlerde klimaların altına kaçmaktan yorulduk. Kentte sosyalleşebileceğiniz fazla alan da yok. Güneşten kaçmak için ya parklara ya da evlere sığınıyoruz." diye konuştu.

"Gerekmedikçe evden çıkmıyoruz"

Havanın aşırı derecede sıcak olduğunu belirten Zemzem İzol ise "Gerekmedikçe evden çıkmıyoruz. Klimayı açsak bu sefer de fatura yüksek geliyor. Ödemekte güçlük çekiyoruz. Çocuklar adeta sıcak yüzünden baygınlık geçiriyor. Evde 7 kişi var, tek adam 7 kişiye bakıyor. Biz de masraftan kaçmak için parklara geliyoruz." dedi.

"Fatura yüksek geliyor, klimayı açmıyoruz"

Şanlıurfa'da büyüdüklerini ve cehennem sıcaklarına alışkın olduklarını söyleyen Zemzem Sarıkaş, "Soğuk havaya karşı dayanıklı değiliz ama sıcağa alıştık. Klimamız var ama kullanamıyoruz. 10 yıl önce aldık ama fatura yüksek geldiği için kullanamadık. Çarşıya çıkınca kendimizi ağaçların altına atıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)