İBB personeline 10 yıl hapis istemi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan Yavuz Saltık adına DİAYDER’e destek kartı sağladığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Saltık adına savcılık 10 seneye kadar hapis cezası isteminde bulundu.

GÜNDEM 30.08.2022, 15:51
İBB personeline 10 yıl hapis istemi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi çatısı altında birbirinden farklı terör örgütlerine üye 557 kişi görev yapıyor.” ifadesinin sonrasında bakanlık konu ile ilgili inceleme başlattı. Bu noktada 26 Aralık gününde PKK terör örgütü tarafından oluşturulan Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) istemiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde göreve başlayanlara özel olarak teftiş başlatıldı.

Soruşturma başlatıldı

İBB personellerince söz konusu kuruma destek kartları sağlandığı ortaya çıkmıştı. Konu ile ilgili olarak İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık’a, terör örgütü üyelerine destek kartı verildiği gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Kırmızı kategoride arananlara kırmızı kart verildi

Kırmızı bültenle aranması bulunan PKK yapılanmasının Botan sözde sorumlusu olan "Özgür Gabar" kod isimli Fırat Şişman'ın babası Maruf Şişman’a ve Yunanistan kampında yer alan Davut Özmen'in babası Abdulmelik Özmen'e 3 tane destek kartı gönderildiği belirlendi.

Savcılıktan hapis istemi

Edinilen bilgilere göre; bu noktada oluşturulan iddianamede savcılık, Yavuz Saltık adına 10 seneye kadar hapis cezası isteminde bulundu.

Yorumlar (0)