Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu koronavirüse yenik düştü!

Türk üroloji camiasının duayen ismi Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle hayatını kaybetti. 

YAŞAM 17.04.2020, 11:48
Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu koronavirüse yenik düştü!

Türk üroloji camiasında önemli bir yere sahip olan Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşamını yitirdi. 

85 yaşındaki Prof. Dr. Tellaloğlu, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanlığı ve Türk Üroloji Derneği Başkanlığı görevlerini yürütmüştü. 

Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu kimdir?

Sedat Tellaloğlu, 27 Mart 1935 tarihinde Kıbrıs'ta dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Kıbrıs'ta tamamlayan Sedat Tellaloğlu, daha sonra Türkiye'ye gelerek tıp öğretimini tamamladı. 

Sedat Tellaloğlu, İngiltere'de görev yaptıktan sonra 1966'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne geçiş yaptı. 

Türkiye'de ilk defa yapılan "prostat biyopsisi" Sedat Tellaloğlu'nun uzmanlık tezi olurken, Çapa Üroloji Bölümü'nü kuran üç kişinin en genci olarak Türk tıp tarihinde önemli bir yer edindi. 

Sedat Tellaloğlu, 1983'de İstanbul'da ilk böbrek naklini yapan ekibin başkanlığını üstlendi. Ayrıca, Türkiye'de Androloji ve Pediatrik üroloji bilim dallarının kurulmasında büyük role sahip oldu.

Yorumlar (0)